Vandmelonsalat på 5 minutter

Vandmelonsalat med feta

Vandmelonsalat er den perfekte makker til din grillmad. Den er super nem at lave og tager kun fem minutter.

Vandmelonsalat er sommerens bedste salat. Den passer til rigtig meget grillmad, og tager ikke mere end fem minutter at lave.

Melon er også et hit blandt de mindste, så der er ingen undskyldning for ikke at lave denne lækre salat.

I denne udgave af vandmelonsalat får den saftige vandmelon et lækker modspil af den salte feta. Frisk mynte giver hele salaten et frisk præg.

Opskrift på vandmelonsalat:

Antal personer: 2

  • ¼ vandmelon eller 300 g vandmelonkød
  • 100 g feta
  • saft af 1 usprøjtet citron
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • ½ bundt frisk mynte
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du vandmelonsalat:

  1. Skær vandmelonkødet i tern og læg det i en skål.
  2. Bræk fetaost i mindre stykker ned i skålen.
  3. Rør citronsaft og olivenolie sammen, og vend vandmelon, feta og mynteblade sammen med dressingen.
  4. Smag til med salt og peber.

Vild med vandmelonsalat? Prøv vandmelonsalat med agurk

Man behøver ikke vandmelon for at lave en lækker, let og sommerlig salat. Ligger du ikke inde med en vandmelon, kan du prøve en melonsalat med myntedressing. Du kan bruge andre meloner end netmelon, og du kan også blande forskellige melontyper.

melonsalat

Opskrift på melonsalat med myntedressing

Tid: 20 minutter. Antal personer: 6

  • 2 agurker
  • 1 netmelon
  • 1 rødløg

Myntedressing:

  • 20 mynteblade
  • 6 spsk. græsk yoghurt
  • ½ spsk. sukker
  • Friskkværnet peber

Sådan laver du melonsalat med myntedressing:

  1. Skyl agurkerne, og halver dem på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne i grove tern. Skær melonen i både, fjern kernerne, og skær melonkødet i grove tern. Bland agurk og melon i en skål.
  2. Myntedressing: Hak myntebladene (gem lidt til pynt). Rør yoghurt, sukker og hakket mynte sammen, og smag til med peber.
  3. Pil rødløget, og skær det i tynde både.
  4. Vend melonsalaten i dressingen lige før serveringen, og pynt med rødløg og mynte.

Prøv også Bulgursalat med abrikoser og mandler