Vaniljekranse – den bedste opskrift!

Sprøde og lækre vaniljekranse

Vaniljekranse er de bedste julesmåkager i verden, er vi mange, der mener. Og de mest dekorative. Få opskriften på lækre hjemmelavede vaniljekranse her.

Vaniljekranse er en af julens helt store klassikere og med god grund. Den sprøde kage og aromatiske smag af vanilje er og bliver bare en fantastisk kombination.

Se også: Moderne vaniljekranse med mandler og pomerans  

Opskrift på vaniljekranse

Tid: 25 minutter. Evt. hviletid: 30 minutter. Bagetid: 7-8 minutter. Antal: 40-50 stk.

  • 60 g mandler
  • 300 g mel
  • 1 knsp. salt
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 1 stang vanilje
  • 150 g sukker
  • 225 g koldt smør
  • 1 lille æg, pisket

Sådan laver du vaniljekranse: 

  1. Hak mandlerne helt fint til mandelmel i en foodprocessor eller minihakker. Bland mandelmel, mel, salt og hjortetaksalt. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret. Bland vaniljesukkeret i melblandingen, og ælt smørret i, enten ved håndkraft eller i foodprocessoren – dejen skal have konsistens som brødkrummer. Saml dejen med det sammenpiskede æg (det er ikke sikkert, du skal bruge hele ægget).
  2. Fyld dejen i en sprøjtepose med mellemstor tylle, og sprøjt lange baner kagedej ud. Skær dem i 11-12 cm lange stykker, og form dem til vaniljekranse.
  3. ELLER: Sæt dejen koldt i 30 minutter, og kør den igennem kødhakkerens vaniljekranse plade. Bag vaniljekransene i 7-8 minutter ved 200°.

Endnu flere julesmåkager: Brunkager med pistacienødder

Giv SPIS BEDRE i julegave 

Lige her kan du nemt og hurtigt få styr på julegaven til veninden, din madglade mand, datter eller søn. Vi giver dig et supergodt tilbud på SPIS BEDRE, hvor du sparer mellem 150-450 kr. KØB her!