Rabarberkage med karamel

Rabarberkage med karamel

Rabarberkage er altid et hit. Her er en nem version, hvor rabarberstykkerne bare fordeles ovenpå en rørt kagedej.

Rabarbersæsonen er relativt kort. Det er nemmest at få fat i de smukke røde stængler i løbet af foråret, men den danske sæson strækker sig faktisk helt fra april til oktober.

Skær så lidt som muligt at rabarbernes bund, når du renser dem. Det er nemlig helt nede i bunden, at rabarberne er sødest.

Opskrift på rabarberkage med karamel

Tid: 25 minutter. Bagetid: 55 minutter.
Antal kagestykker: 8-12

• 400 g rabarber
• 100 g blødt smør
• 300 g brun farin
• 2 æg
• 1 tsk vaniljesukker
• 2½ dl cremefraiche 38 %
• 300 g hvedemel
• 1 tsk natron
• 1 tsk bagepulver
• en springform (ca. 24 cm i diameter)

Karamel:
• 100 g sukker
• 1 dl vand

1. Tænd ovnen på 180°. Smør springformen.

2. Rens rabarberne. Skær dem i grove stykker.

3. Pisk smør og brun farin sammen med en elpisker, til det er jævnt og skummende. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt vanilje og cremefraiche, og pisk grundigt.

4. Sigt melet i dejen sammen med natron og bagepulver. Vend dejen sammen med en ske, og hæld den i springformen.

5. Fordel rabarberstykkerne oven på dejen.

6. Bag kagen i ovnen i 45-55 minutter, til den er gennembagt. Bliver kagen for brun undervejs, kan den dækkes til med et stykke alufolie. Lad kagen køle af, før du tager den ud af springformen.

7. Karamel: Lad sukker og vand koge op i en gryde ved svag varme, til sukkeret smelter. Kog blandingen igennem, til den bliver gyldenbrun - vip gryden lidt rundt, men undlad at røre i karamellen. Dryp den varme karamel ud over den afkølede kage.