Luksus fastelavnsboller med vaniljecreme

Luksus fastelavnsboller med vaniljecreme

Bag de lækreste fastelavnsboller bestående af vandbakkelse med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot. Få opskriften her.

Det kræver lidt omhu at bage vandbakkelser. Dejen skal røres grundigt, og kagerne skal bages i ovnen, til de holder faconen - bagetiden kan variere en del. Men når du står med færdige vandbakkelser med det lækreste fyld, så er det hele besværet værd.

Tid: 45 minutter + afkøling (vaniljecreme). Bagetid: Ca. 30 minutter. Antal: 6 stk.

Opskrift på luksus fastelavnsboller:

1½ dl vand
75 g smør
1 tsk. sukker
1 knivspids salt
75 g hvedemel
3 små æg

Vaniljecreme:
3 dl mælk
3 æg
3 spsk. hvedemel
4 spsk. sukker
korn af 1 vaniljestang

Hindbærkompot:
125 g hindbær (evt. fra frost, optøede)
50 g sukker
Til servering:
2 dl piskefløde

Læs også: Trin for trin-guide til fastelavnsboller med fyld!

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200º (brug ikke varmluft).

2. Kog vand og smør op i en kasserolle. Tilsæt sukker, salt og mel under omrøring. Rør rundt i dejen i 2-3 minutter ved høj varme. Lad dejen køle lidt af i gryden, og rør i den af og til.

3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Rør ægget helt ind i dejen, inden du tilsætter mere æg. Dejen skal blive blød og blank.

4. Form 6 store, runde kager med 2 skeer, og sæt dem med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir.

5. Bag bollerne i ovnen i 30 minutter, ovndøren må ikke åbnes undervejs. Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, og luk ovndøren forsigtigt, ellers kan bollerne falde sammen. Stil bollen på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle bollerne i ca. 5 minutter længere. Holder dine fastelavnsbollee faconen fint, tager du dem ud af ovnen, og lader dem køle helt af på en rist.

Vaniljecreme
Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Bring cremen i kog under konstant piskning, og kog den godt igennem i et par minutter. Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på overfladen.

Hindbærkompot
Kog hindbærrene hurtigt op med sukkeret. Afkøl.

Til servering: Pisk fløden til flødeskum. Skær toppen af bollerne. Fordel vaniljecremen i bollerne, og læg 1 stor skefuld hindbærkompot i. Fyld derefter flødeskum i hver bolle, brug evt. en sprøjtepose. Læg låg på igen. Sigt flormelis over lige inden servering

Læs også: Lækre fastelavnsboler med æblefyld!