Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

Fastelavn er lig med søde, sprøde og pyntede fastelavnsboller. Her får du en simpel opskrift på klassiske fastelavnsboller, som med garanti vil give din bager baghjul!

Fastelavnsboller findes i alverdens afskygninger. Lige fra den gammeldags bolle med vaniljecreme og den sprøde wienerbrødsudgave med fløde, til spandauerversionen og den svenske semlor.

Ælt en god bolledej sammen, og læg en skefuld marmelade oven i hver bolle. Vupti! Så har du en portion fine fastelavnsboller, der smager himmelsk!

Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 12 minutter. Antal: 12 stk.

Læs også: Luksus fastelavnsboller: Vandbakkelser med vaniljecreme.

Det skal du bruge til fastelavnsboller:

Dej:

• 50 g gær

• ½ dl lunkent vand

• 2 dl kærnemælk

• 50 g smør

• 75 g sukker

• 1½ tsk salt

• ca. 475 g hvedemel

Fyld og pynt:

• Ca. 1½ dl marmelade

• 1 æg til pensling

• 50 g hasselnøddeflager

Læs også: Varme drikke i en kold tid.

Sådan laver du fastelavnsboller:

Dej:

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk.
  2. Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kærnemælk og gær.
  3. Tilsæt også sukker, salt og det meste af melet.
  4. Ælt dejen, og tilsæt evt. mere mel, til dejen er blød og glat og lige akkurat slipper fingrene.
  5. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  6. Form dejen til 12 boller, og læg dem med afstand imellem på 2 plader med bagepapir.

Fyld og pynt:

  1. Lav en fordybning i hver bolle, kræng hullets kanter lidt ud, og fyld hullet med marmelade.
  2. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager.
  3. Lad bollerne hæve i 30 minutter, og varm ovnen op til 180º.
  4. Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er smukt gyldenbrune.
  5. Lad dem køle lidt af på en bagerist, og server dem gerne lune.

Tip: I stedet for marmelade kan du fylde æble- eller sveskemos i bollerne.

Lav selv: Træstammer med marcipan