Fastelavnsboller med lemoncurd og marengs

Fastelavnsboller med lemoncurd og marengs

Fastelavnsboller med lemoncurd og marengs er den engelske fortolkning af de traditionelle danske fastelavnsboller. Mums!

Fastelavnsboller med lemoncurd og marengs har den lækreste kombination af sødt og syrligt. Toppingen med brændt marengs og lemoncurd får bollerne til at ligne flotte cupcakes! Følg trin for trin-billederne nederst i artiklen.

Fastelavnsboller med lemoncurd smager fantastisk. Prøv også en jordbærtærte med lemoncurd. Mhm!

Fastelavnsboller med lemoncurd og marengs

Tid: 1 time. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 12 minutter. Antal: 12 stk.

Det skal du bruge:

Vaniljeboller:

  • 75 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g yoghurt naturel
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • ca. 600 g hvedemel
  • mælk til pensling

Lemoncurd:

  • skal og saft af 3 usprøjtede citroner
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g smør

Brændt marengs:

  • 300 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 150 g pasteuriserede æggehvider
  • en lille créme brûée-gasbrænder

Sådan laver du fastelavnsboller med lemoncurd og marengs:

  1. Vaniljeboller: Smelt smørret, og rør det sammen med mælken, til blandingen er lun. Rør gæren ud i mælkeblandingen, tilsæt yoghurt, æg, sukker, vaniljesukker og salt, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen, til den er glat og smidig. Dæk skålen med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  2. Tag dejen ud på bordet, og tril den til 12 lige store boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dæk med et rent, fugtigt viskestykke, og lad bollerne hæve i 30 minutter. Pensl bollerne med mælk, og bag dem i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Afkøl på en rist.
  3. Lemoncurd: Riv citronskallen fint, og pres saften ud af citronerne. Varm forsigtigt citronskal, citronsaft, sukker og æg op i en gryde ved svag varme. Tilsæt smør skåret i små tern, og pisk konstant over middel varme i ca. 10 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Det må ikke komme helt op at koge, for så skiller cremen! Tag gryden af varmen, hæld citroncremen på et rent glas, og sæt låg på. Lad citroncremen blive helt kold i køleskabet.
  4. Skær toppen af på hver bolle med en savtakket brødkniv (gem toppen!). Skrab forsigtigt en smule af indmaden ud af hver bolle. Læg ca. 2 tsk. lemoncurd i hullet på hver bolle, og læg toppen af bollen på igen.
  5. Brændt marengs: Bland sukker, vaniljekorn og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er smeltet, og temperaturen er på 120° (brug et sukker- eller stegetermometer). Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål med en elpisker eller på en røremaskine. Tilsæt den varme sukkerlage i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt i 5-7 minutter. Pisk, indtil marengsen er blank og meget fast. 
  6. Fyld marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i pæne toppe oven på hver bolle. Brænd marengsen med en lille gasbrænder, så den får gyldne kanter. Servér fastelavnsbollerne straks med en god skefuld lemoncurd på toppen.

Fastelavnsboller med lemoncurd og marengs

Tips: Lav gerne lemoncurden et par dage i forvejen. Den kan holde sig på køl i 1-2 uger.

Lemoncurden behøver ikke at stoppes i fastelavnsbollerne - prøv også at server dem til disse scones.