Brownie med peanutbuttercreme

Brownie med peanutbuttercreme

Denne brownie er en fryd for øjet med sin marmorerede overflade, men i den grad også for smagsløgene! Den salte peanutbuttercreme passer perfekt til den søde og syndige brownie.

Denne brownie er tæt og har en ekstrem fyldig og lækker smag. Kagen kan sagtens skæres ud i mange små stykker, og så kan man jo se, hvor mange man kan spise sig igennem!

Brownie er altid godt! Prøv også denne med peanuts og skumfiduser.

Marmoreret brownie med peanutbuttercreme

Tid: 25 minutter. Bagetid: 30 minutter. Antal: Mindst 24 kagestykker

Det skal du bruge til brownie:

  • 400 g blødt smør
  • 350 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 8 æg
  • 100 g mørk chokolade 
  • 150 g hvedemel
  • 2 dl god kakao
  • ½ tsk. salt
  • en bradepande, 40 x 25 cm

Peanutbuttercreme og drys

  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 335 g peanutbutter
  • ¼ tsk. salt
  • 60 g saltede peanuts

Sådan laver du brownie:

  1. Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bradepanden.
  2. Pisk smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse. Tilsæt 2 æg ad gangen, og pisk godt. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen sammen med mel, kakao og salt. Rør godt, til dejen er ensartet. Fordel dejen i bradepanden.
  3. Peanutbuttercreme: Smelt smør i en gryde, og lad det køle en smule af. Pisk det smeltede smør godt sammen med flormelis, peanutbutter og salt i en skål.
  4. Fordel peanutbuttercremen i klatter oven på browniedejen med en ske. Marmorér dejen ved at trække en kniv gennem hele kagen i et tilfældigt, snoet mønster. Drys saltede peanuts over dejen til sidst.
  5. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den føles fast og slipper formens kanter. Sæt bradepanden på en rist, så kagen bedre kan køle af, og opbevar herefter kagen i køleskabet, til den skal serveres. 
Tip: I stedet for at lave peanutbuttercreme kan du lave en cheesecake-marmorering:
Rør 400 g flødeost naturel sammen med 2 æg, 1 dl sukker og lidt vaniljepulver. Anvend denne cheesecakecreme på samme måde, som peanutbuttercremen anvendes i opskriften. Top kagedejen med frosne hindbær i stedet for peanuts, og bag den i ovnen iflg. opskriften.