Chokolademousse med appelsin og biscotti

Chokolademousse med appelsin og biscotti

Nem opskrift på chokolademousse med appelsin. Det er en chokolademousse uden fløde, hvor du bruger både æggehvider og -blommer.

Brug gerne en god mørk chokolade med minimum 60 % kakaoindhold til denne mousse. Det giver det bedste og mest velsmagende resultat.

Chokolademousse:

Tid: 25 minutter. Afkøling: Mindst 3 timer. Antal personer: 6

  • 200 g mørk chokolade (mindst 60 % kakaoindhold)
  • 4½ æggehvider, pasteuriserede
  • 4 æggeblommer, pasteuriserede
  • 50 g sukker
  • 1 appelsin, usprøjtet
  • ca. 15 biscottier (italienske småkager)
  • friske mynteblade til pynt

Sådan laver du chokolademousse med appelsin og biscotti:

  1. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i mindre stykker, læg dem i en varmefast skål, og placer skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden. Rør i chokoladen, når den begynder at smelte, og undgå, at der kommer vand eller damp i den.
  2. Lad den smeltede chokolade køle let af.
  3. Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
  4. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet med elpiskeren. Riv appelsinskallen fint, og vend den i de piskede æggeblommer sammen med den smeltede chokolade. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i blandingen. Så er din chokolademousse med appelsin klar, og du kan gå videre til at knuse biscottierne.
  5. Knus biscottierne, fx i en morter, og fordel dem i bunden af 6 glas. Fordel chokolademousse med appelsin over. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
  6. Tag chokolademousse med appelsin ud af køleskabet ½ time før servering. Pynt med mynteblade på toppen. Så har du en skøn chokolademousse uden fløde til dine gæster.

Vild med chokolademousse? Så prøv også denne skønne dessertkage med chokolademousse!