De bedste finskbrød med sukkersød topping!

Finskbrød - en eviggod julesmåkage

Finskbrød bliver bagt i mange hjem, når julen nærmer sig! Her får du en god opskrift på finskbrød med en lidt alternativ topping.

Den her opskrift på finskbrød har knuste sukkerstikke på toppen – og dermed er det sikkert børnenes nye julefavorit fra småkagedåserne.

Prøv også en anden moderne udgave af finskbrød!

Opskrift på finskbrød

Tid: 25 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: 10 minutter. Antal: Ca. 60 stk.

  • 1 vaniljestang
  • 50 g mandler
  • 180 g blødt smør
  • 300 g hvedemel
  • 50 g rørsukker
  • 75 g sukker
  • 1 æg til pensling

PYNT

  • 1-2 sukkerstokke

Sådan laver du finskbrød

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem stangen.
  2. Hak mandlerne fint.
  3. Rør smør sammen med vaniljekorn, og tilsæt løbende mel, hakkede mandler og rørsukker.
  4. Rør, til dejen er glat, og sæt den på køl i 30 minutter.
  5. Skær den tomme vaniljestang i mindre stykker, og blend dem med det hvide sukker i en minihakker. Tænd ovnen på 190°. Rul dejen til 2 cm tykke stænger. Rul stængerne i vaniljesukkeret, og skær dem i 5 cm lange stykker. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pisk ægget sammen, og pensl stykkerne med æg. Knus sukkerstokkene med en kagerulle, og drys det oven på kagerne.
  7. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Giv SPIS BEDRE i julegave

Lige her kan du nemt og hurtigt få styr på julegaven til veninden, din madglade mand, datter eller søn. Vi giver dig et supergodt tilbud på SPIS BEDRE, hvor du sparer mellem 150-450 kr. KØB her!