Tortillas med kålsalat og krydret oksekød

Tacos med kålsalat

Lav en stak tortillas, og fyld dem med perfekt krydret oksekød, syrlig kålsalat og cremet jalapeno-dressing.

Tortillas kan varieres i det uendelige, og her er de fyldt med krydret oksekød, syrlig kålsalat og jalapenodressing. Det er nem og lækker streetfood-inspireret mad, som kalder på hygge omkring middagsbordet. 

Prøv også: Tortillas med tomatsalsa og ost

Tortillas med syrlig kålsalat, krydret oksekød og jalapenodressing

4 pers.
Tortillabrød 16 stk.
  • 7 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 30 g smør, i små terninger
  • 3 dl varmt vand
Krydret oksekød
  • 400 g oksesteak (eller oksekød i strimler)
  • 2 spsk olie
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk chilipulver
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk paprika
  • Salt/peber
Syrlig kålsalat:
  • ½ grønt spidskål
  • ½ lilla spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt radiser
  • 2 forårsløg
  • Salt/peber
  • 1 tsk chiliflager
  • Saft af 12
  • lime
  • 2 dl friskhakket persille
Jalapenodressing:
  • 3 dl cremefraiche 18%
  • 1 jalapeno, uden kerner
  • 1 fed hvidløg
  • Salt af 1 lime
  • 12
  • tsk akaciehonning
  • salt/peber
  • 3 spsk frisk persille, finthakket

 

Prøv også: Hjemmelavede tortillas med chili con carne

Sådan laver du tortillas med kålsalat og oksekød

Tortillas:
  1. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt smørret og dernæst vandet lidt af gangen til dejen er fugtig.
  2. Ælt dejen 2 minutter ved lav hastighed på en røremaskine eller 34 minutter i hånden. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 15 minutter.
  3. Del dejen i 16 stykker (til små tortillas) eller 8-10 stykker (store tortillas). Rul stykkerne ud til runde, tynde tortillas. De skal rulles meget tyndt ud, da de hæver lidt på panden.
  4. Rul alle tortillaerne ud og begynd at bage dem du rullede ud først, så tortillaerne har fået lov at hvile et par minutter før bagning.
  5. Varm en pande op og bag dem på en tør pande i ca. 20 sekunder på hver side. Server dem straks eller lad dem afkøle under et fugtigt viskestykke.
  6. Genopvarm dem i ovnen med et viskestykke omkring lige før servering.
Syrlig kålsalat:
  1. Snit spidskål, gulerødder, radiser og forårsløg gennem en foodprocessor med en
  2. snittekniv(eller snit det fint med en kniv).
  3. Bland grøntsagerne sammen med chili og persille.
  4. Vend salaten med limesaft og krydr med salt og peber. Smag til.
Krydret oksekød:
  1. Bland alle krydderierne sammen. Vend bøfferne med krydderierne og gnub det godt ind i kødet.
  2. Varm en pande op. Kom olie på og steg bøfferne ved høj varme ca. 24 minutter på hver side afhængig af tykkelse og præference for farve.
  3. Tag bøfferne af panden og lad dem trække 5-10 minutter.
  4. Skær dem ud i tynde strimler.
Jalapenodressing:
  1. Kom cremefraiche, jalapeno, hvidløg, limesaft og honning i en skål.
  2. Blend med en stavblender det hele til en jævn dressing. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber.

Prøv også: Kyllingespyd med kikærtesalat