Pizza med champignoner, bacon og mozzarella

Pizza med champignoner, bacon og mozzarella

En god hjemmelavet pizza er guf for både børn og voksne. Opskriften giver to pizzaer i bradepandestørrelse.

Prøv også: Pizza på 10 minutter

Vil du lave en vegetarisk udgave, kan du erstatte baconen med squash, aburgine eller spinat. 

Tid: 50 minutter. Hævetid dej: I alt 50 minutter. Bagetid: 20 minutter. Antal personer: 4-6

Det skal du bruge:

  • 15 g gær
  • 4 dl vand, lunkent
  • ½ spsk salt
  • ½ spsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • ca. 500 g hvedemel

Fyld:

  • 200 g markchampignoner
  • 1 stort bundt bredbladet persille, ca. 30 g
  • 2 spsk revet citronskal af 1 citron, usprøjtet
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 pakker Tulip-bacon i skiver, i alt 250 g
  • 80 g mozzarellaost, revet
  • 250 g frisk mozzarellaost

Tilbehør:

  • ekstra persille og friskrevet parmesan

Sådan laver du din pizza:

1.Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, sukker og olie. Rør/ælt mel i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

2.Slå dejen ned, og lad den hæve op igen i ca. 20 minutter. Del dejen i 2 dele, som du ruller tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg de 2 pizzabunde på hver sin bageplade oven på et ark bagepapir.

3.Fyld: Tænd ovnen på 200° varmluft. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Bland champignoner, grofthakket persille, citronskal og olie i en skål. Krydr med salt og peber. Skær baconen i strimler, og steg dem let.

4.Fordel champignonblandingen over pizzabundene. Top med bacon og de 2 slags ost.

5.Bag pizzaerne i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Server din pizza på et fad, og drys med ekstra persille og friskrevet parmesanost.

Få opskriften på den bedste pizzabund her!