Pasta med kødboller i tomatsauce

Næsten uanset hvem der kommer på besøg, er en klassisk omgang pasta med kødboller et hit. Også hvis det bare er en helt almindelig hverdagsaften.

For at give retten den helt rigtige italienske smag, kan du servere den med gremolata. Gremolata er en italiensk form for krydderdrys, der typisk består af finthakket persille, hvidløg og citronskal. Den smager også rigtig dejligt som drys på pizza og krydrede gryderetter. Buon appetito!

Er du også vild med italiensk mad? Så kig med her, hvor du får 7 bud på nem italiensk hverdagsmad.

Pasta med kødboller i tomatsauce

Tid: 35 minutter. Antal personer: 4-6

  • 400 g båndpasta eller spaghetti

Kødboller:

  • 500 g hakket o ksekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • skal af ¼ usprøjtet citron
  • 2 spsk. friskrevet parmesan
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater (gerne med krydderurter)
  • ¼ l bouillon
  • salt og friskkværnet peber

Gremolata:

  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½-1 fed hvidløg
  • skal af ¾ usprøjtet citron
  • 2 spsk. friskrevet parmesan

Sådan gør du:

  1. Kødboller: Rør kødet sammen med salt. Pil og hak hvidløg. Riv citronskal og parmesan. Rør hvidløg, citronskal, parmesan, oregano og æg i kødet. Krydr farsen med salt og peber, og form den til ca. 30 små runde kødboller. Brun kødbollerne i olie på en pande ved høj varme. Ryst jævnligt panden, så de forbliver runde, og læg dem til side.
  2. Tomatsauce: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie på en pande. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon, og lad det koge et par minutter. Læg kødbollerne i, og lad retten simre i 10-12 minutter. Smag til med salt og peber.
  3. Kog pasta eller spaghetti efter anvisningen på pakken.
  4. Gremolata: Skyl og hak persillen. Pil og hak hvidløg. Riv citronskal og parmesan fint. Bland det hele.
  5. Servering: Anret kødboller med tomatsauce oven på pasta eller spaghetti, og drys med gremolata og evt. lidt ekstra parmesan.

Vil du have lækre, nemme opskrifter ind ad brevsprækken derhjemme? Så er et abonnement på SPIS BEDRE svaret! Find det her.