Gourmet-hotdog

Tænd op i havegrillen, fold klapstolene ud, og invitér venner og familie på hjemmelavede gourmet-hotdogs i luksusklassen. De smager så godt!

Det hjemmelavede tilbehør løfter den klassiske hotdog til helt nye højder. Vi er fan!

Læs også: Tips til en lækker madpakke

Gourmet-hotdogs med tomatchutney og 2 slags løg

Tid: 45 minutter. Kogetid, tomatchutney: 2 timer. Trækketid, agurker: 1-2 dage. Antal personer: 4

Det skal du bruge til gourmet-hotdogs:

  • 4 gode grillpølser, fx Hanegal
  • 4 hotdogbrød

Tomatchutney:

  • 1 kg tomater
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 3-4 soltørrede tomater
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 100 g mørk muscovadosukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. fivespice-krydderi
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 tsk. worcestershiresauce

Saltede agurker:

  • 800 g agurk
  • ½ l lys lagereddike
  • 300 g sukker
  • 75 g salt
  • 1 spsk. dildfrø eller 1 krone skærmdild
  • 1 spsk. hvide peberkorn

Syltede rødløg:

  • 2 rødløg
  • 1 dl lys lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. fennikelfrø

Ristede løg:

  • 2 løg
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 1 l fritureolie

Sådan laver du gourmet-hotdogs:

  1. Tomatchutney: Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og fjern kernerne. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker. Steg løg og hvidløg let i olie i en gryde. Kom alle de øvrige ingredienser i chutneyen, og rør godt rundt. Bring chutneyen i kog, og lad den simre under låg ved svag varme i ca. 2 timer.
  2. Saltede agurker: Skyl agurkerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et rent sylteglas. Kog de øvrige ingredienser sammen i en gryde, til sukker og salt er opløst. Afkøl lagen helt, og hæld den derefter over agurkerne. Luk glasset til, og stil agurkerne på køl i nogle dage.
  3. Syltede rødløg: Pil rødløgene, skær dem i tynde både, og læg dem i et rent sylteglas. Kog de øvrige ingredienser sammen i en gryde, til sukker og salt er opløst. Afkøl lagen helt, og hæld den over rødløgene. Luk glasset til.
  4. Ristede løg: Pil løgene, skær dem i tykke skiver, og del dem i ringe. Bland mel, salt og bagepulver. Varm fritureolien op i en gryde. Vend løgringene i melet, så i sammenpiskede æg, og til sidst igen i melet. Steg dem sprøde i olien. Afdryp på fedtsugende papir.
  5. Steg pølserne på grillen, og lun brødene. Servér hotdogs med tomatchutney, saltede agurker og 2 slags løg.

Prøv også: Kage i kop: Brownie på 10 minutter