Snack: Sprøde edamamebønner

Snack: Sprøde edamamebønner

Sprøde edamamebønner er den ultimative snack, der ovenikøbet er supernem at lave – det tager ikke mere end 20 minutter, og så er de sprøde bønner færdige.

Snack løs af disse sprøde og krydrede edamamebønner med god samvittighed – de indeholder nemlig lutter gode sager. Måske bliver de endda en klassisker i dit køkken.

Edamamebønner er lækre som snack – prøv også disse sprøde grøntsager med sydesalt.

Snack: Sprøde edamamebønner

Tid: 5 minutter. Ovntid: 15-20 minut­ter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 300 g frosne edamamebønner uden bælg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 spsk. friskrevet parmesan
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan laver du sprøde edamamebønner:

  1. Tænd ovnen på 215°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Fordel de frosne edamamebønner på bagepladen, og drys med salt, peber, chiliflager og fintrevet par­mesan. Dryp med olie, og vend det hele godt sammen med hænderne.
  3. Bag edamamebønnerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl, og servér i en skål som snack til velkomstdrinken.

Før du går i gang: For at opnå det bedste resultat med disse lækre snacks er det vigtigt at bruge frosne edamamebønner – dvs. at bønnerne ikke skal tøs op før brug.

Sprøde edamamebønner kan også drysses hen over en salat eller serveres rå som i denne opskrift!