Kartoffelfad med løg og bacon

Sundt og mættende tilbehør

Tid: 15 minutter. Ovntid: 45-60 minutter.
Antal personer: 4
Denne lækre kartoffelret smager dejligt som tilbehør til stort set alle retter, men er især god til dampet fisk.

• 5 løg
• 4 fed hvidløg
• 5 skiver bacon
• 4 spsk frisk timian
• olivenolie
• 1 spsk lys eddike (fx hvid balsamico)
• 650 g små kartofler
• salt og friskkværnet peber
Pynt:
• frisk timian eller rosmarin

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 190°.
2. Pil løgene, og skær dem i ringe. Hak hvidløgsfeddene fint. Fordel løg og hvidløg i bunden af et ildfast fad. Skær bacon i små tern, hak timian fint, og drys begge dele over løgene. Dryp med 2 spsk olivenolie og 1 spsk eddike, og krydr med salt og peber.
3. Skrub kartoflerne, og fordel dem i fadet. Pensl dem med 1 spsk olie, og drys med salt og peber. Stil fadet i ovnen i 45-60 minutter. Mærk efter med en spids kniv, om kartoflerne er møre - hvis ikke, skal retten have lidt længere tid i ovnen.
4. Pynt retten med friske krydderurter lige inden servering.
Tips: Kartoffelretten kan også bruges som forret serveret med lidt cremefraiche eller syrnet fløde.