Couscoussalat med stegte gulerødder og yoghurtdressing

Couscoussalat

En smuk og mættende couscoussalat med små gulerødder og yoghurtdressing.

En skøn salat fyldt med friske grøntsager og krydderurter. Couscoussalat kan serveres til et væld af retter og er velegnet til picnic og buffet.

Flere skønne salater - se her!

Couscoussalat med stegte gulerødder og yoghurtdressing

Tid: 20 minutter. Antal personer: 2

  • 2-4 små gulerødder
  • olivenolie
  • salt
  • 1 dåse kikærter

Couscoussalat:

  • 100 g couscous
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • 1 rødløg
  • lidt hel allehånde

Dressing: 

  • 4 spsk. græsk yoghurt 10 %
  • 1 lille håndfuld frisk dild
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Pynt:

  • evt. granatæblekerner

Sådan laver du couscoussalat:

  1. Skrub gulerødderne; vend dem med olie og salt, og steg dem på en pande, til de har fået lidt farve. Dræn vandet fra kikærterne, og rist dem på panden i lidt olie, til de har fået farve.
  2. Couscoussalat: Overhæld couscous med kogende bouillon i en skål, og lad det trække under låg i 5 minutter. Rør godt rundt i couscoussen med en gaffel, så den køler lidt af, og vend olivenolie i. Skyl persille og mynte, og hak begge dele fint. Pil rødløget, og hak det fint. Knus allehånde i en morter. Rør persille, mynte, rødløg og allehånde i couscoussen.
  3. Dressing: Rør yoghurt sammen med finthakket dild og citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i couscoussalaten, og anret den med stegte gulerødder og kikærter. Pynt evt. med granatæblekerner.

Prøv også denne lune couscoussalat med krydret laks.