Tærte med blandede svampe og cheddar

Tærte med blandede svampe og cheddar

Holder du også kødfrie dage, eller har du bare lyst til at spise flere grøntsager? Denne tærte er i hvert fald et godt bud på et mættende aftenmåltid uden kød!

Madtærter er nemme og hurtige at lave, og er derfor oplagte til den travle hverdag. Hvis du har lyst til at spise mindre kød, men ikke kan overskue hvordan du kan gøre det på en nem måde, er denne tærte din redning. Den er fuld af lækre svampe, og bunden består af filodej, der er supernemt at arbejde med, og giver en dejlig sprød og flaget tærtebund.

Flere opskrifter på lækre tærter? Kig med her

Tip: Du kan bruge forskellige svampe til tærten, fx en blanding af østershatte, champignoner og kejserhatte. De større svampe skal skæres i stykker.

KØDFRI DAG: Derfor er det en god idé! 

Tærte med blandede svampe og cheddar

Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter. Antal personer: 4

  • 1 pakke filodej
  • 50 g smør
  • 1 løg
  • 500 g blandede svampe, fx champignoner, østershatte og kejserhatte
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 5 kviste timian
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 4 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g cheddarost

Til servering:

  • evt. grøn salat

Sådan gør du: 

  1. Pak filodejen ud, og læg et fugtigt viskestykke over den. Smelt smør i en lille gryde, pensl hver ark filodej med smør, og placér dem én efter én i en lille bradepande eller tærteform.
  2. Tænd ovnen på 180°. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Rens svampene. Steg svampe og løg i olie, til de tager farve, og drys timian henover. Fordel svampeblandingen på tærtebunden.
  3. Rør fløde, cremefraiche og æg sammen, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over svampene, og riv ost henover. Bag tærten i ovnen i 35-45 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér tærten lun, evt. med grøn salat.

I SPIS BEDRE er der altid masser af inspiration. Læs mere om abonnement her, hvis du gerne vil have bladet i postkassen 12 gange om året.