Citrontærte med marengs

Servér en syrlig citrontærte med sødt og sprødt marengslåg for vennerne - lad citrontærten være prikken over i'et på en lækker middag!

Desserter med citron er dejlige, fordi de kan give et syrligt pust ovenpå en måske lidt tungere middag. Her får du opskriften på en lækker citrontærte med marengslåg. Servér gerne citrontærten med et glas af den berømte italienske brændevin grappa eller iskold Limoncello, der er en citronlikør.

Prøv også: Kiksekage i luksusudgave

Citrontærte med marengs

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge til citrontærte med marengs:

  • 150 g hvedemel
  • 100 g groft speltmel
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g smør
  • 1 stort æg
  • en tærteform, 28 cm i diameter

Fyld:

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • skal af 2-3 usprøjtede citroner
  • saft af 1 citron

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 150-200 g sukker
  • ½ tsk. lys eddike

Inspiration: Flere retter med citron

  1. Bland hvedemel, speltmel, sukker og salt. Smuldr smørret heri, til det har konsistens som savsmuld. Pisk ægget sammen, og rør det i dejen. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Læg bagepapir over dejen, og hæld tørrede bønner eller rå ris over (så undgår du, at kanterne falder ned under bagningen). Bag tærtebunden ved 175° i 15 minutter.
  3. Fyld: Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt smør, og pisk det godt sammen. Tilsæt fintrevet citronskal og -saft. Smag, om fyldet er syrligt nok, ellers tilsæt mere citronskal. Fordel fyldet i tærten, og bag den i ovnen ved 175° i 15 minutter, eller til fyldet har sat sig.
  4. Marengs: Pisk æggehviderne helt stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt eddike, og pisk yderligere 1 minut. Tag tærten ud af ovnen, og stryg marengsen hen over med en paletkniv. Bag tærten i yderligere 15 minutter. Lad den køle af i 1 time før servering.