Cookies med lys chokolade og mandler

Cookies med lys chokolade og mandler

Super lækre cookies! Du kan sagtens skifte den lyse chokolade ud med hvid eller mørk chokolade.

Bag gerne dobbeltportion – cookies kan snildt holde sig et par uger i en kagedåse. Du kan også sagtens fryse din cookiedej. Form små portionskugler og læg dem side om side i en plastpose med genluk. Så er du aldrig mere end 15 minutter fra friskebagte cookies.

Se også: Sprøde cookies med chokolde, havregryn og hasselnødder

Cookies med chokolade og mandler

Hviletid: 2 timer. Ovntid: 12 minutter. Antal: 24 stk.
  • 1 æg
  • 50 g rørsukker
  • 50 g brun farin
  • 220 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 100 g mandler
  • 100 g mælkechokolade
  • 175 g blødt smør

Cookies, cookies, cookies er bare det bedste! Prøv også disse lækre cookies med is!

Sådan laver du cookies:

  1. Rør æg, rørsukker og brun farin sammen.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og salt.
  3. Hak mandler og chokolade groft, og rør godt.
  4. Skær smørret i tern, og ælt det i dejen.
  5. Form dejen til en rulle på 5-7 cm i diameter, og pak den ind i bagepapir. Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer.
  6. Skær den i ½ cm tykke skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en 180° varm ovn i 12 minutter. Afkøl dem på rist.
TIP: Opbevar de helt afkølede cookies i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.