Kiksekage i luksusudgave

kiksekage

Glem alt om kiksekage med tung og fedtet palmin. Vi har lavet en forbedret version med ægte smør og masser af god chokolade!

Det er forståeligt nok de færreste, der dagdrømmer om den tunge og fede kiksekage, som vi indtog med velbehag i barndommens år, men denne luksusvariant drømmer vi altså om jævnligt!

Vi har genoplivet den kaloriemætte chokoladegodte ved at erstatte palmin og rå æg med gode, naturlige råvarer som lækker chokolade og ristede hasselnødder, så nu kan selv de fedtforskrækkede ikke sige nej! 

Vild med kiksekage? Prøv vores hjemmebagte kiks!

Kiksekage i luksusudgave

Tid: 25 minutter. Ovntid, hasselnødder: 10-15 minutter. Hviletid på køl: Mindst 6 timer. Mængde: 8-10 skiver

Det skal du bruge til kiksekage:

• 75 g hasselnøddekerner

• 275 g mælkechokolade

• 25 g mørk chokolade 70 %

• 1 dåse kondenseret mælk (397 g)

• 25 g smør

• 2 spsk hasselnøddelikør, fx Frangelico

• 15-20 firkantede vaniljekiks

• en smal, aflang bageform, ca. 25 cm

• husholdningsfilm til formen

Pynt:

• 25 g mørk chokolade 70 %

• 150 g brombær

Sådan laver du kiksekage:

  1. Tænd ovnen på 190º. Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen i 10-15 minutter, vend rundt i dem undervejs. Tag dem ud af ovnen, når skallen løsner sig, og de er brune (ikke brændte).
  2. Læg hasselnødderne i et rent viskestykke, og nulr hinderne af. Pust de løse hinder væk, så du kun har de ristede nødder tilbage. Hak nødderne groft.
  3. Hak de 2 slags chokolade groft, og læg det i en gryde sammen med kondenseret mælk, smør og hasselnøddelikør. Lad det hele smelte sammen ved middel varme, og rør jævnligt, så det ikke brænder på. Rør chokoladeblandingen godt sammen, når det hele er smeltet, og tag gryden af varmen.
  4. Beklæd bageformen med rigeligt husholdningsfilm, det skal også hænge ud over kanterne. Fordel de hakkede hasselnødder i bunden af formen, og læg et tyndt lag chokolademasse over. Læg et lag kiks ovenpå og derefter endnu et tyndt lag chokolade. Fortsæt med at lægge lag af kiks og chokolade, til al chokoladen er brugt, og sørg for, at der afsluttes med et lag chokolade. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 6 timer (gerne til næste dag).
  5. Anret kiksekagen med høvlet mørk chokolade og brombær. Server den gerne med en god kop kaffe til.

Tip! I stedet for mælkechokolade kan du bruge udelukkende mørk chokolade (300 g i alt). Likøren kan erstattes med lidt friskpresset appelsinsaft og fintrevet appelsinskal.

Læs også: Lys chokolademousse