Kanelstang, som mormor lavede den!

Kanelstang

Er du vild med kanelsnegle, så vil du også elske denne hjemmebagte kanelstang, som er fyldt med dejlig kanelremonce og creme.

En bløddejsstang med dejligt fyld af kanelremonce og creme får minderne tilbage til mormors hyggelige og gode bagværk.

Den lækre kanelstang er en gammel klassiker i det søde køkken, og bager du den selv, har du nemt og hurtigt en lækker kage klar til gæsterne.

Er du vild med den her kanelstang? Så vil du elske vores lækre kanelsnegle med kardemomme. 

Opskrift på kanelstang, som mormor lavede den:

Personer: 8

Det skal du bruge til kanelstangen:

Dej:

  •  40 g økologisk gær
  • 1½ dl danskvand
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • 450 g hvedemel

Creme:

 

  • 2½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. Maizena

Kanelremonce:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 3 tsk. kanel

Desuden:

  • 1æg til at pensle de færdige stænger med.
  • Til glasur: Flormelis, kakao og  lidt vand.

Sådan laver du kanelstangen:

  1. Dej: Rør gæren ud i danskvand. Tilsæt salt, kardemomme, æg og smør, og rør det sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen, til dejen er smidig let klistret. Dæk dejen med et rent viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i ca. en 1 time.
  2. Creme: Kom mælk, æg og vaniljesukker i en gryde, og pisk det sammen. Tilsæt Maizena og pisk, indtil cremen er i kog. Lad cremen køle af.
  3. Fyld: Rør smør, farin og kanel sammen.
  4. Form kanelstangen: Tænd ovnen på 200°. Slå dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 2. Rul det ene stykke dej ud til et kvadrat på ca. 35 x 35 cm.
  5. Fordel halvdelen af cremen og fyldet på dejen.
  6. Skær i hver side af dejen 8 riller med en kniv. Flet nu dejen således: Begynd med at folde enderne i hver side ind over fyldet. Flet så strimlerne ind over hinanden, og slut af med at folde enderne ind under stangen. Læg stangen på en bageplade med bagepapir. Gentag med det andet stykke dej, så du får 2 stænger.
  7. Lad kanelstængerne hæve i 30 minutter.
  8. Pisk ægget sammen, og pensl stængerne. Bag dem ved 200° i 15-18 minutter.
  9. Rør glasuren sammen, og pynt kanelstængerne.

Prøv af ny variant af kanelstangen, nemlig sneglekagen med banan og kanel!