Drømmekage – en elsket klassiker

Drømmekage er altid et hit, og denne her med en let krydret og meget sprød topping, smager super dejligt

Drømmekage er en rigtig kageklassiker i det danske køkken, som især egner sig godt til store arrangementer. Den er nem, og næsten alle kan lide drømmekage! I den her opskrift har drømmekagen fået et lille pift, da der er tilføjet stjerneanis til toppingen, som giver den en lille smag af lakrids. Er man ikke til det, så kan det sagtens udelades.

Prøv også: Drømmekage med Twix  

Drømmekage

Tid: 20 minutter. Bagetid: 30 minutter i alt. Antal: ca. 20 stk

Det skal du bruge til drømmekage:

  • 4 æg
  • 300 g rørsukker
  • 50 g smeltet smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl sødmælk
  • smør til formen
  • firkantet form, 15 x 30 cm.

Topping:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 150 g rørsukker
  • ½ knust stjerneanis
  • ½ dl mælk

Sådan laver du drømmekage:

  1. Pisk æg og sukker helt hvidt i en skål, og tilsæt derefter smør. Bland hvedemelet sammen med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen til din drømmekage. Tilsæt mælk, og rør, til du har en tyktflydende dej.
  2. Tænd ovnen på 200°. Smør formen med smør. Hæld drømmekagedejen i formen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter.
  3. Topping: Smelt alle ingredienserne til drømmekagetoppingen sammen i en gryde, mens kagen er i ovnen.
  4. Tag din drømmekage ud af ovnen, når den føles fast. Skru ovnen op til 225°. Fordel toppingen over kagen, og bag den i 5 minutter mere. Lad din drømmekage køle af, og servér den i firkantede stykker.

Vild med toppingen? Så prøv denne chokoladetærte med drømmekagetopping!