Islagkage med citron og brændt marengs

Aflang islagkage med brændt marengs

Med ganske få ingredienser kan du lave en sød og syrlig islagkage toppet med brændt marengs, som får kagen til at se ekstra festlig ud. Der kan skæres ca. 10 flotte skiver af isen.

En lækker og syrlig islagkage. Du kan i stedet for at smøre marengsen ud, sprøjte den med sprøjtepose ud i små fine toppe.

Prøv ogsåNem islagkage med chokolade 

Aflang islagkage med citron og brændt marengs

Tid: 30 minutter. Frysetid: Mindst 6 timer, gerne natten over. Antal: 10 skriver 

Det skal du bruge: 

  • 4 usprøjtede citroner
  • 1 dåse kondenseret mælk, 397 g
  • 2 æggeblommer
  • 5 dl piskefløde
  • 1 pakke ladyfingers (24 stk.)
  • en aflang brødform, ca. 1½ l

Brændt marengs:

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • en lille gasbrænder

Sådan laver du aflang islagkage med citron og brændt marengs 

  1. Riv skallen fint af 2 citroner, og pres saften. Rør skal og saft med kondenseret mælk og æggeblommer til en jævn blanding – blandingen skal ikke piskes, men blot røres sammen. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i mælkeblandingen, så du har en iscreme.
  2. Beklæd en aflang brødform med husholdningsfilm, så filmen hænger ud over formens kanter. Pres saften af de 2 sidste citroner ned i en flad skål. Dyp 1 ladyfinger ad gangen i saften, så kun bunden af småkagen bliver våd.
  3. Fordel iscreme og ladyfingers i lag i formen, så der bliver 3 lag af hver. Start og slut med et lag iscreme. Læg ca. 8 ladyfingers i hvert lag afhængig af størrelsen på formen. Skær dem evt. til, så de passer i bredden. Dæk formen med den husholdningsfilm, som hænger ud over kanterne, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer, til isen er helt frossen, evt. natten over. Tag isen ud af fryseren, 10 minutter før den skal serveres.
  4. Brændt marengs: Pisk æggehviderne let stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er tyk og skinnende. Vend isen ud af formen, og anret den på et fad. Smør marengsen ud på toppen af isen, og brænd marengsen gylden i overfladen med en lille gasbrænder. Servér straks.

Er du vild med smagen af citron og marengs? Så prøv denne citrontærte!