Vandbakkelser med jordbær og vaniljecreme

Vandbakkelser

Vandbakkelser er luftige og florlette med et stort hulrum i midten, som nærmest kalder på at blive fyldt op med creme og jordbær.

 

    Vandbakkelser er en lækker dessert, når det lykkedes at få dem lette og luftige. Det kan dog også være drilske, så derfor får du her en nem guide til de skønneste, sommerlige vandbakkelser. 

    Prøv også: Vandbakkelser med sprød kiksetop, hindbærkompot og hindbærskum

    Vandbakkelser med jordbær og vaniljecreme

    Tid: 45 minutter. Bagetid: 20-25 minutter. Antal: Ca. 20 stk.

    Det skal du bruge til vandbakkelser:

    • 1¼ dl mælk
    • 1¼ dl vand
    • 110 g smør
    • 1 tsk sukker
    • ½ tsk salt
    • 140 g hvedemel
    • 4 æg

    Vaniljecreme:

    • 2 æggeblommer, pasteuriserede
    • 3 spsk sukker
    • 2 spsk majsstivelse
    • 2½ dl mælk
    • 1 vaniljestang
    • 1½ dl piskefløde

    Pynt:

    • 500 g jordbær
    • flormelis

    Det skal du bruge til vandbakkelser:

    1. Vandbakkelser:Tænd ovnen på 250º. Kog mælk, vand, smør, sukker og salt sammen i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og rør alt melet i på en gang. Rør kraftigt, til dejen samler sig som en glat kugle. Lad dejen køle af, til den er lun, og rør derefter æggene i dejen 1 ad gangen.
    2. Sæt dejen i ca. 20 små kugler på en bageplade med bagepapir, og sæt pladen i ovnen. Sænk straks ovntemperaturen til 160º, og bag vandbakkelserne i ovnen i 20-25 minutter, til de er flot gyldne og ikke falder sammen – tjek det ved at tage en enkelt kage ud af ovnen og se, om den falder sammen.
    3.  Vaniljecreme: Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen med et piskeris i en stor skål. Kog mælken op i en gryde, og hæld den i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i cremen. Læg også den tomme vaniljestang i gryden, og varm cremen op til lige under kogepunktet under konstant omrøring, så den ikke brænder på. Tag gryden fra varmen, når cremen tykner let. Afkøl, og rør af og til.
    4. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med den afkølede vaniljecreme.
    5. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Flæk vandbakkelserne, og læg dem sammen med vaniljecreme og jordbærskiver. 

    Tips: Bag kagerne, så snart de er sat på bagepladen, og mens dejen stadig er lun. bÅbn ikke ovndøren under bagningen, da kagerne så risikerer at falde sammen.

    Prøv også: Jordbær-tiramisu