Panna cotta med blandede bær

Panna cotta med blandede bær

Panna cotta betyder kogt fløde, men der er også andre lækre ting i, der gør desserten helt suveræn! Pynt den med dine yndlingsbær.

Panna cotta er en fløjlsblød italiensk dessert, som kan pyntes med sæsonens smukkeste bær. Det er en god ide at lave desserten dagen før, for den skal gerne stå og trække i køleksabet i mindst to timer, for at samle sig. Servér desserten i glas, så man rigtig kan se det fine udtryk!

Prøv også en eksotisk panna cotta lavet på chai te og med mindre fedt!

Panna cotta med blandede bær

Tid: 20 minutter. Hviletid: 2 timer eller natten over. Antal personer: 4

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 3 blade husblas

Til servering:

  • friske blandede bær

Sådan gør du: 

1. Flæk vaniljestangen, og læg den i en kasserolle. Hæld fløde og sukker i kasserollen, og rør fintrevet citronskal i. Bring blandingen i kog, og lad den småkoge ved svag varme i ca. 10 minutter. Fjern vaniljestangen.

2. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Tag den op af vandet, klem den fri for vand, og læg den i den varme flødeblanding. Pisk godt, til husblassen er opløst.

3. Fordel blandingen i 4 glas, og stil dem på køl i et par timer eller til næste dag. Servér med friske blandede bær på toppen.

Der er altid masser af lækker inspiration til smukke kager og desserter i SPIS BEDRE!

Tip: Friske bær kan være en dyr fornøjelse. Alternativt kan du bruge en god marmelade eller en rest hvide chokoladeflager.

Driller husblassen nogle gange? Kig med her, hvor du får gode råd til succes med husblas - hver gang!