Koldskål med ymer, citron og blåbær

Koldskål - klassisk og nemt på kun 15 minutter!

Mmm ... hjemmelavet koldskål med kærnemælk, vanilje og citron. Findes der noget mere sommerligt? Her får du en nem, lækker og lynhurtig opskrift på koldskål.

En super simpel og klassisk koldskål  – perfekt som mellemmåltid eller dessert. Hvis du har god tid, så sæt koldskålen på køl i 1 time inden servering, så den bliver helt kold. Det bliver den kun bedre af. 

Prøv også: Koldskål med jordbær og hjemmelavede kammerjunkere – opskrift her!

Koldskål med ymer, citron og blåbær

Tid: 15 minutter. Antal personer: 4

  • 8 spsk flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 5 dl ymer
  • saft og skal af 1 citron, usprøjtet
  • 1 l kærnemælk

Til servering:

  • 125 g blåbær
  • 1 pose kammerjunkere

Sådan laver du koldskål: 

  1. Pisk flormelis, vaniljekorn, cremefraiche, ymer, citronsaft og fintrevet citronskal sammen med et piskeris i en stor skål. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og pisk det hele sammen til en jævn blanding. Smag koldskålen til – måske skal der lidt mere flormelis og/eller citronsaft i.
  2. Anret koldskålen i skåle eller dybe tallerkener. Server med blåbær og kammerjunkere.

Se også: 9 lækre sommerdesserter  

I SPIS BEDRE er der altid masser af god inspiration til både snacks, bagværk, hverdagsmad, gæstemad og meget mere. Bliv abonnent og få magasinet i postkassen hver måned!