Banankage – den perfekte dessertkage!

Banankage med chokolade

En svampet og saftig banankage med lækker fransk chokoladecreme på toppen, det er hvad chokoladeelsker og kogebogsforfatter Maja Vase bl.a. byder på i sin nye dessertbog ”Majas desserter”. Og du får opskriften lige her!

Banakage er en evig kageklassiker, som store og små er vilde med - bananerne giver kagen en svampethed, som ikke er til at stå for - og i kombination med intens mørk chokolade er det en skøn kageoplevelse at spise banankage. Her får I opskriften på en luksus banankage med fransk chokoladecreme.

Prøv også en banankage med hele bananer - opskrift her!

Opskrift på banankage - den perfekte dessertkage:

6 personer

Banankage

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 65 g smør
  • 65 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 små, meget modne bananer
  • 40 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona - kan købes her!
  • 40 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona - kan købes her!
  • 1 firkantet form (16 x 16 cm)

 

Mørk chokoladecremeux

  • 80 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
  • 2 æggeblommer
  • 15 g sukker
  • 80 ml mælk
  • 80 ml piskefløde
  • Mørke chokoladeflager
  • 150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
  • 2 stykker kageplast/chokoladefolie - kan købes her!

 

Fremgangsmåde:

Banankage: Varm ovnen op til 175 grader. Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smørret og rør det i æggesnapsen. Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i dejen. Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i. Hak chokoladerne groft, og vend dem i. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ca. 25 minutter.

Mørk chokoladecremeux: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt i en anden skål. Varm mælk og fløde op i en gryde til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne. Kom blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Hæld den varme creme gennem en si ud over den finthakkede chokolade. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend cremeuxen med en stavblender, og stil den i køleskabet natten over

Mørke chokoladeflager: Smelt og temperer chokoladen. Smør den tempererede chokolade ud i et tyndt lag mellem to stykker kageplast, og stil den i køleskabet et øjeblik, til chokoladen har sat sig. Bræk den store flage i mindre stykker.

Anretning: Placer et stykke banankage midt på en tallerken, og placer en chokoladeflage i hver ende. Knus en chokoladeflage og drys bittesmå stykker chokolade ud over de små cremeuxtoppe.

Opskrift på den svampede banankage er fra Maja Vases dessertbog "Majas desserter. Bogen er proppet med smukke desserter, der imponerer. Du får også en masse tips og tricks til alt fra temperering af chokolade til godt dessertgrej og hemmelige pyntetricks!

Bogen kan købes her!

Majas desserter