Den perfekte andesteg

Juleperfekt andesteg

Er der noget, som ikke må gå galt, er det julens andesteg. Men hvordan undgår du, at den bliver tør, og hvordan er det nu, man parterer den? Vi giver dig opskriften på den perfekte stegte andesteg her!

Hvis du vil spare tid op til den store julemiddag, kan du stege anden dagen før eller om morgenen, partere den og lægge den i et ovnfast fad i køleskabet, så den er klar til om aftenen. Derefter skal andestykkerne blot varmes op i en 175° varm ovn i ca. 35 minutter.

Stegt andesteg

Tid: 15 minutter. Ovntid: Ca. 2½ time. Antal personer: 6

Det skal du bruge til stegt andesteg:
• 1 and (ca. 3200 gram)
• salt

Julens bedste brunede kartofler 

Sådan laver du stegt andesteg:
1. Fjern indvoldene, og skær lidt af fedtet fra indersiden af anden. Smelt andefedtet i en gryde, og stil til side.

2. Skær et snit ved hvert lår (så trænger varmen bedre ind). Skær det yderste vingeben af, og gnid omhyggeligt hele anden ind i salt. Læg anden på en rist over en bradepande med vand i bunden. Steg den i en 200° varm ovn i 45 minutter. Skru så ned til 175°, og steg videre i 105-110 minutter. Hæld vand over andestegen hvert 20. minut under hele stegningen, til den er færdigstegt. Stik en skarp kniv ind ved lårene for at tjekke, at anden er gennemstegt. Kødsaften, som løber ud, skal være helt klar og ikke rød.

Julefrokost med veninderne?

3. Partér den let afkølede andesteg: Skær lårene af, og del dem evt. i over og underlår i leddet. Skær vingerne af i leddene. Skær brystet af benet, og skær brystkødet i skrå skiver.

4. Hæld stegesaften fra bradepanden over i en skål. Skum skyen af for fedt, og gem skyen for at lave andesauce.

Sprød rødkålssalat - perfekt til andesteg!