Hvordan sikrer man, at småkagerne bevarer sprødheden helt frem til jul?

Undgå bløde småkager

Undgå bløde småkager - få vores bedste tips her.

Du kan gøre forskellige ting undervejs i bageprocessen for at få dine småkager sprøde. Småkagedej kan sagtens fryses ned ubagt, så du kan nemt lave dejen, fryse de rå dejruller ned og først tø dem op, skære dem ud og bage dem, kort tid inden de skal spises. 

Når du bager småkagerne, er det en god idé at bruge almindelig ovnvarme. Med varmluft risikerer du, at sukkeret i småkagerne ikke karamelliserer på samme måde, og det er netop karamelliseringen, der sikrer sprødheden. 

5 julesmåkager du skal prøve! 

Det er vigtigt, at man tager de bagte småkager af bagepladen, lige når de kommer ud af ovnen, og lader dem køle helt af på en rist. Læg småkagerne i en lufttæt kagedåse. Læg evt. et stykke alufolie mellem kagedåsen og låget, hvis du er i tvivl, om det slutter helt tæt. Hvis der er fyld i eller glasur på småkagerne, bør du lægge et stykke bage- eller pergamentpapir mellem lagene.

Er skaden sket, og småkagerne er blevet bløde, kan du varme dem i ovnen ved 175° i få minutter, så bliver de sprøde igen.