Tortilla med kartofler, feta og chorizo

Tortilla

En tortilla er en spansk æggekage, der ofte laves med kartofler. Med feta, chorizo og peberfrugt får du en fyldig version, der sagtens kan serveres som aftensmåltid, og kan bruges til frokost dagen efter.

Den spanske tortilla er en rigtig tøm-køleskabet-ret, hvor fyldet kan varieres efter, hvad du har derhjemme. Prøv fx med søde kartofler, svampe, rucola, peberfrugt, tomat, spinat eller hvad du lige har i skuffen. Derudover skal du bruge en pande, som kan tåle at gå i ovnen. Alternativt kan du komme retten over i et ovnfad, før den skal bages.

Se også: Spansk tortilla 

Tortilla med kartofler, feta og chorizo

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter. Antal personer: 3-4

Det skal du bruge:

  • 1 rødløg
  • 1 bagekartoffel (ca. 300 g)
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g tørret chorizo
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg
  • 4 spsk. piskefløde
  • 1 bundt persille
  • ½ tsk. karry
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 100 g feta

Til servering:

  • 1 bundt purløg
  • evt. brød

Sådan laver du tortilla med kartofler, feta og chorizo 

  1. Tænd ovnen på 200°. Pil rødløget, og hak det groft. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Skær chorizoen i tynde skiver med en skarp køkkenkniv.
  2. Steg løg og kartoffeltern i olie på en pande i 3-4 minutter. Brug gerne en pande, som må komme i ovnen. Tilsæt peberfrugt og chorizo, og lad det stege i 2-3 minutter. Krydr med oregano, salt og peber.
  3. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen med fløde. Skyl og hak persillen, og vend den i æggeblandingen sammen med karry, gurkemeje, salt og peber. Hæld æggeblandingen over kartofler, grøntsager og kød på panden.
  4. Sæt panden i ovnen, og bag tortillaen i 10 minutter. Tag den ud, og smuldr feta over tortillaen. Sæt panden tilbage i ovnen, og steg videre i 5-10 minutter, til æggemassen er fast. Pynt med klippet purløg, og servér straks, evt. med brød til. 

Prøv også: Kartoffelfritatta med broccoli og ærter