Ovnstegt lammebov - den bedste opskrift!

Ovnstegt lammebov

Hvis du skal servere godt lammekød, fx til den årlige påskefrokost, er denne opskrift på ovnstegt lammebov helt perfekt.

Lammekød smager fantastisk! Man kan både få rigtig godt lammekød fra danske producenter, men også fra Grønland, Island, Skotland og New Zealand. Prøv dig frem for at finde ud af, hvilken type lam du bedst kan lide. Lam bliver især spist til påske, og denne ovnstegte lammebov er perfekt til påskefrokosten, hvor hele familien er samlet!

Flere opskrifter med lammekød - kig med her

Lammebov er lidt anderledes end lammekølle på grund af det flade ben (skulderen). Men får du den udbenet og snøret, er det nemt at få fine skiver. Boven kan variere meget i størrelse, så det gør stegetiden også. Et stegetermometer skal vise 65°-70°, før kødet er færdigt.

Ovnstegt lammebov

Tid: 30 minutter. Ovntid: 1 time, 5 minutter. Antal personer: 4 personer

  • 1 udbenet lammebov, ca. 1-1½ kg
  • 2 fed hvidløg i kvarter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. knuste fennikelfrø
  • 2 lange skalotteløg i både
  • 2 fennikel i grove stykker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400-500 g cherry eller blommetomater
  • 2-3 spsk. ”tørrede” sorte oliven
  • 2½ dl hvidvin
  • et par kviste rosmarin eller timian
  • bredbladet persille

Tilbehør:

  • brød eller små ovnbagte kartofler

Sådan gør du: 

  1. Tænd ovnen på 210°. Gnid kødet godt med presset hvidløg, salt, peber og knuste fennikelfrø. Læg det i et ovnfast fad med lidt plads omkring. Brun det i ovnen i ca. 20 minutter. Hæld det meste af fedtet fra.
  2. Skær løg og fennikel ud i lidt store stykker. Sautér dem i lidt olie på panden. Kom tomater og oliven ved; hæld vinen ved, og kog det lidt ind. Kom det hele omkring kødet. Hak lidt krydderurter, og drys dem over.
  3. Dæmp varmen til 190°, og steg videre i ca. 45 minutter efter tykkelse, til kødet er gennemstegt eller let rosa. Tag fadet ud, og smag skyen til. Den kan også jævnes let med lidt fløde eller lys saucejævner. Skær kødet i skiver, og drys det hele med hakket persille.

I SPIS BEDRE er der altid masser af inspiration at hente! Læs her, hvordan du kan få magasinet ind ad døren hver måned.