Lammefilet med råstegte kartofler

Rosmarinkviste kan bruges som spyd og afgiver en dejlig krydret smag til kartoflerne.

Tid: 45 minutter
Antal: 4

• 800 g lammefilet
• 2 spsk basilikumpesto
• salt og friskkværnet peber
• 2 citroner
• alufolie

Råstegte kartofler:
• 1 kg nye kartofler
• 1 bundt frisk rosmarin
• ½ dl olivenolie
• havsalt og friskkværnet peber

1. Råstegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Lav små kartoffelspyd, hvor du stikker rosmarinkviste igennem kartoflerne i stedet for de sædvanlige træspyd.

2. Læg kartoflerne i en bradepande, dryp med olivenolie, og drys rundhåndet med salt og peber. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

3. Smør lammefileterne med pesto, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen i 15 minutter sammen med kartoflerne, og lad dem herefter trække i 10 minutter under et stykke alufolie.

4. Server kartoflerne med lammefilet skåret i tykke skiver og en halv citron.

Tips: Det smager skønt at presse citronsaft over både lammekødet og kartoflerne.