Pasta med oksekød, spidskål og parmesan

Få grøntsager med i kødsovsen

Pastaret:
• 300 g båndpasta (fx pappardelle)
• ½ spidskål
• 2 spsk olivenolie
• salt og friskkværnet peber
• 300 g hakket oksekød (3-7 % fedt)
• 1 løg
• 75 g soltørrede tomater (fra glas)
• 1 tsk tørret oregano
• 1 spsk balsamico-eddike

Til servering:
• 30 g friskhøvlet parmesanost
• lidt frisk oregano

1. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen.

2. Fjern stokken fra spidskålen, og snit resten fint. Svits kålen ganske kort i 1 spsk olie på en pande - den skal bare lige falde sammen. Krydr med salt og peber, og læg kålen over på en tallerken.

3. Varm en stor pande op med resten af olien, og brun oksekødet.

4. Pil og hak løget. Skær de soltørrede tomater i strimler. Bland løg og tomatstrimler med kødet på panden, og krydr med salt, peber og oregano. Tilsæt balsamico-eddike, og lad retten simre i 5 minutter.

5. Vend den færdigkogte pasta og det svitsede spidskål med kødet på panden, og lad retten varme igennem.

6. Servering: Høvl parmesanost over retten, drys med oregano, og server straks.

Tips: Retten kan også laves med frisk båndpasta i stedet for den sædvanlige tørrede. Hvis du bruger frisk pasta, skal du beregne ca. 200 g per person.