Nem aftensmad: Lækker pasta på 15 min.

Opskrift på nem aftensmad med pasta

Her får du en genial og nem opskrift på en lækker pasta-ret, som du kan trylle frem på middagsbordet på bare 15 minutter.

Det kan være rigtig svært at finde tid til at lave spændende aftensmad i hverdagen, men det kan faktisk godt lade sig gøre uden, at det koster dig mange minutter. Det gælder bare om at have et lille lager af gode og hurtige opskrifter på nem aftensmad, som du kan trække på alle ugens dage. Den her opskrift på pasta med tomat, rucola og blød og mild italiensk friskost er et eksempel på nem aftensmad, der kan komme i dit katalog af hurtige hverdagsretter. 
 

Opskrift på nem aftensmad med pasta

Tid: 15 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til pasta med tomat, rucola og ricotta:

  • 4-6 daddeltomater (eller andre små tomater)
  • 2 håndfulde rucola
  • 2 spsk kapers
  • 2½ dl ricottaost
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g frisk pasta, fx tagliatelle
Til servering:
  • frisk basilikum
  • 50 g friskhøvlet parmesan

Prøv også: Pasta med spinat og hvidløgsrejer

Sådan laver du pasta med tomat, rucola og ricotta:

  1. Bring en stor gryde vand i kog.
  2. Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker. Skyl og tør rucolaen. Bland tomater, rucola, kapers og ricotta sammen i en skål.
  3. Når vandet i gryden koger, tilsætter du salt og olivenolie og hælder den friske pasta i. Kog pastaen i 3-4 minutter (eller efter anvisningen på emballagen).
  4. Hæld vandet fra pastaen, og lad pastaen blive i gryden. Hæld tomat-ricotta-blandingen over, og vend den godt rundt med den varme pasta.
  5. Servering: Anret pastaretten i et stort fad eller direkte på 4 tallerkener. Drys med hakket basilikum og friskhøvlet parmesan, og server straks.