Macaroni & cheese

Macaroni & cheese

I USA er macaroni & cheese nærmest deres nationalret, og det er også nemt at forelske sig i den cremede ret, når man først har smagt den originale version.

Macaroni & cheese - eller "Mac 'n' Cheese", som de siger i USA - er den ultimative comfort food, og det forstår man, når man først har smagt den cremede, gyldne ret. På en kedelig dag, hvor man har fortjent lidt ekstra forkælelse, er macaroni & cheese den velsmagende redningsmand. 
 
Her få du en opskrift på macaroni & cheese, som er et sikkert hit, men du kan også sagtens eksperimentere med at lave din egen version. I USA har hvert hjem deres helt egen version, så der findes næsten ikke noget rigtigt eller forkert, når det gælder macaroni & cheese. Prøv fx at bruge forskellige typer pasta eller ost.
 

Macaroni & cheese

Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til macaroni & cheese:

  • 2 spsk. smør + lidt til at smøre fadet med
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 l mælk
  • 500 g cherry- eller cocktailtomater
  • ½ potte timian
  • 400 g korte makaronier, suppehorn eller anden pasta
  • 100 g revet cheddar
  • 100 g revet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt friskrevet muskatnød

Sådan laver du macaroni & cheese:

  1. Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt melet, og rør det til en sammenhængende masse. Tilsæt mælk under piskning, så saucen bliver cremet. Lad den småkoge under omrøring i 5 minutter.
  2. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil bladene af timianen. Læg det til side.
  3. Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand, men i 1 minut kortere end det antal minutter, som er angivet på emballagen. 
  4. Lad pastaen dryppe af i en sigte, og vend den i saucen sammen med tomater, timian, cheddar og halvdelen af parmesanen. Vend det hele godt rundt, og smag til med salt, peber og muskatnød.
  5. Læg blandingen i et smurt ovnfad, og drys med resten af parmesanen. Bag retten i ca. 30 minutter ved 220°.

Bliv i det amerikanske hjørne, med de her saftige pulled pork-burgere!

Sammensæt en menu med macaroni & cheese

Macaroni & cheese går godt meget mange ting - se herunder hvilken sammensætning vi er vilde med!
Opskrift på macaroni & cheese

Bøffer til macaroni & cheese

Det skal du bruge til bøfferne:

  • 4 oksebøffer, i alt ca. 500 g
  • 1 spsk. olivenolie eller smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Sådan laver du bøfferne: 
  1. Varm olie eller smør op på en pande, og brun bøfferne på begge sider ved høj varme.
  2. Skru lidt ned for blusset, og steg dem i 1 minut på hver side.
  3. Krydr bøfferne godt med salt og peber.

Salat til macaroni & cheese

Det skal du bruge til salaten: 

  • 1 bakke blandet salat eller 1 salathoved
  • ½ agurk
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron eller 2 spsk. eddike
  • salt og friskkværnet pebe
Sådan laver du salaten: 
  1. Skyl og tør salaten.
  2. Skyl agurken, og skær den i tern eller halve skiver.
  3. Pil løget, og skær det i skiver.
  4. Rør olie og citronsaft eller eddike sammen, og vend dressingen sammen med salat, agurk og løg.
  5. Smag til med salt og peber.