Frikadeller og kartoffelsalat med spidskål og ærter

Frikadeller og kartoffelsalat med spidskål og ærter

Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er en ærkedansk klassiker, der kan nydes året rundt.

Alle elsker frikadeller og kartoffelsalat. Det er comfort food på den rigtig gode måde. Den friske rygeost er en dansk opfindelse, og mange elsker den karakteristiske røgsmag. Ønsker du en mildere dressing, kan du bruge hytteost.

Frikadeller kan varieres i det uendelige - prøv fx disse asiatiske frikadeller på spyd.

Frikadeller og kartoffelsalat med spidskål og ærter

Tid: 30 minutter. Antal personer: 4

  • 500 g hakket kalvekød
  • ½ spsk. salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 dl havregryn
  • 4-6 spsk. hvedemel
  • 1 dl mineralvand
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning

Kartoffelsalat med spidskål:

  • 700 g små kartofler
  • ½ spidskål
  • 100 g ærter (fra frost, optøede)
  • 1 håndfuld dild
  • 2 dl rygeost
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • salt og friskkværnet peber

Pynt:

  • dild

Sådan gør du:

  1. Kartoffelsalat med spidskål: Kog kartofler møre i letsaltet vand, og lad dem køle helt af. Skær dem så i halve. Snit spidskål helt fint. Bland kartofler, spidskål og ærter i en skål. Hak dild fint. Rør rygeost sammen med græsk yoghurt og dild, og smag blandingen til med salt og peber. Vend rygeostdressingen i salaten.
  2. Rør hakket kalvekød sammen med salt og æg. Pil løget, riv det groft på et rivejern, og rør det i farsen. Rør havregryn, hvedemel og mineralvand i, så farsen får en tilpas fast konsistens. Krydr med peber.
  3. Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem i solsikkeolie på en pande ved høj varme, så de får en sprød skorpe. Skru ned for varmen, og lad dem stege videre, til de er gyldne og gennemstegte.
  4. Servering: Anret frikadellerne på et fad, og top med plukket dild. Servér med spidskålsalat.

Flere frikadeller? Her får du vores bedste opskrift på vegetar-frikadeller.

Vil du have flere lækre opskrifter? Få SPIS BEDRE ind ad døren en gang om måneden!