Annonce

Kylling i fad med rodfrugter

Nyd smagen af sæsonens rodfrugter sammen med saftig og smagfuld kylling i denne nemme hverdagsret.

Opskrift på kylling i fad og rodfrugter

Til 4 personer

  • Smør eller olie til stegning
  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 rødløg
  • 3 gulerødder
  • 1 lille knoldselleri
  • 2 persillerødder
  • Ca. ½ dl Kikkoman Less Salt sojasauce
  • 1-2 spsk. flydende honning
  • Frisk timian eller bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Brun kyllingefileterne på en pande og læg dem til side.
  2. Klargør grøntsagerne og skær dem i skiver eller tern. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad, hæld ¼ dl sojasauce over og kværn lidt peber på. Læg kyllingefileterne ovenpå grøntsagerne, pensl dem med resten af sojasaucen blandet med honning og krydr med peber.
  3. Tilbered retten i ovnen ved 175° C i ca. 25 minutter på midterste rille.
  4. Pynt med friske krydderurter og server med ris eller kartofler.

Vidste du... I over 300 år har Kikkoman fremstillet sojasauce i en naturlig bryggeproces, der forvandler 4 råvarer: Sojabønner, hvede, salt og vand, til Kikkoman sojasauce i løbet af 6 måneder. Under brygningen udvikles 300 forskellige aromaer, som giver enestående smag til din mad. Ønsker man at mindske sit saltindtag anbefales Kikkoman Less Salt sojasauce, som er den klassiske sojasauce hvor 43% af saltindholdet er fjernet efter bryggeprocessen. Man får den samme intense og fyldeige smag af bl.a. umami, blot med mindre salt.