Kylling i fad med kartofler, chorizo og oliven

Drop den sædvanlige grydekylling, og lav i stedet denne spansk-inspirerede kylling i fad.

Når du tilbereder hele måltidet i et stort ovnfad eller en bradepande, sparer du både tid og opvask.

Selvom det hele tilberedes i samme fad, bliver det ikke tørt. Kyllingen bliver saftig, og der er rigeligt med væde i fadet.

Vikl et par skiver serranoskinke rundt om kyllingefileterne, hvis du ønsker en mere salt smag.

Servér retten til hverdag eller når du får gæster på besøg.

Tid: 10 minutter.

Ovntid: Ca. 30 minutter.

Antal personer: 4

4 kyllingebrystfileter
250 g tørret chorizopølse
250 g cherrytomater
100 g sorte oliven
10 kviste frisk oregano
1 citron, usprøjtet
500 g små kartofler
3 spsk olivenolie salt og friskkværnet peber lidt olivenolie til fade

Tilbehør: evt. godt brød

1. Tænd ovnen på 200º. Smør et stort ovnfast fad eller en bradepande med olivenolie.
2. Læg kyllingebrysterne med lidt afstand imellem i bradepanden. Skær chorizopølsen i tykke skiver, og fordel dem i ovnfadet sammen med skyllede cherrytomater, oliven, oreganokviste og citron skåret i både.
3. Skrub kartoflerne, skær dem i halve, og læg dem i ovnfadet. Dryp olivenolie over retten, og krydr med salt og peber.
4. Sæt ovnfadet i den varme ovn, og steg retten i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre, og kyllingebrysterne er gennemstegte. Server evt. brød til.