Krydrede kyllingeboller i kokossauce

 Krydrede kyllingeboller i kokossauce

Boller i karry – og så alligevel ikke. Krydrede kyllingeboller i kokossauce er den kære klassiker, men i nye og mere krydrede klæder. Opskriften er lige til at gå til og varmer godt i disse kolde dage.

Den gode klassiker er altid et hit på madplanen, og den kan virkelig laves i mange forskellige variationer. I denne udgave består kødbollerne af hakket kyllingekød rørt med eksotiske smagsgivere.

Se flere gode opskrifter på boller i karry nederst i denne artikel. God fornøjelse!

Er smagen af kylling og kokos lige dig - så prøv kylling i kokossuppe

Krydrede kyllingeboller i kokossauce

Tid: 30 minutter. Hviletid: 30 minutter. Simretid: 12 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til krydrede kyllingeboller i kokossauce:

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 løg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber

Karryris:

  • 3 dl jasminris
  • 1 spsk. karry

Kokossauce:

  • 25 g smør
  • 1 spsk. karry
  • 2-4 spsk. hvedemel
  • 3 dl kogelage
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • ½ frisk rød chili
  • 1 dl kokosflager
  • 20 g tørret mango

Sådan laver du krydrede kyllingeboller i kokossauce:

  1. Rør kyllingekød sammen med æg og mel. Skræl og riv løg og ingefær, og rør det i farsen. Tilsæt krydderier, og rør godt. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter.
  2. Bring vand i kog i en gryde. Form kødboller af farsen med en spiseske, og læg dem i gryden. Skru ned for varmen, og lad kødbollerne simre i gryden i 12 minutter. Sluk for varmen, og lad bollerne stå i vandet.
  3. Karryris: Kog risene i letsaltet vand efter pakkens anvisning. Drys de færdigkogte ris med karry.
  4. Kokossauce: Smelt smør i en stor gryde sammen med karry, drys mel i, og rør det sammen til en melbolle. Tilsæt 2 dl af kogelagen fra kødbollerne, og rør det til en jævn sauce. Tilsæt kokosmælk, og justér evt. saucens konsistens med noget af den resterende kogelage. Smag til med salt og peber. Varm kød-bollerne godt igennem i saucen
  5. Servering: Rist kokosflagerne lysebrune på en tør pande. Rens og hak chilien. Skær tørret mango i fine tern. Servér kødbollerne med karrryris og et drys ristede kokos­flager, chili og mango.

Vild med boller i karry -  her er 2 andre gode opskrifter:

Fiskeboller i karry med æblesalat og Sunde boller i karry