Hverdagsmad: Kylling med parmaskinke

kylling med parmaskinke

På blot 35 minutter kan du servere denne kylling med parmaskinke og stegte tomater, og det gør den til perfekt hverdagsmad.

Med en pakke kyllingebrystfileter kan man komme vidt omkring – brug fx det lyse kød til en nem pastaret, suppe, burger eller rullet med parmaskinke som i denne opskrift på kylling med parmaskinke og stegte tomater. Parmaskinke er det perfekte match til kylling, fordi skinken holder på kyllingens naturlige saft og kraft og tilfører smag og fylde. Kylling med parmaskinke er også en livret, fordi den både taler til mænd, kvinder, små og store, og så kan du servere den lækre ret på blot 35 minutter. Det gør den til det sunde alternativ i hverdagen.

Prøv også: Kylling med parmaskinke og salvie

Kylling med parmaskinke og stegte tomater

Tid: 35 minutter. Antal personer: 2.

  • 2 kyllingebrystfileter

  • friskkværnet peber

  • 1 pakke parmaskinke (ca. 80 g)

Stegte tomater:

  • 2 fed hvidløg
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stor håndfuld basilikum

Salat:

  • 1 rødløg
  • 100 g blandet salat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 500 g nye, skrubbede kartofler

Inspiration: 11 retter på 30 minutter

Sådan laver du kylling med parmaskinke og stegte tomater:

  1. Kog kartoflerne møre.
  2. Dup kyllingefileterne tørre, og krydr med peber.
  3. Rul tynde skiver parmaskinke om kyllingefileterne, og steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme i 16-25 minutter, til skinken er sprød, og kyllingekødet er gennemstegt.
  4. Stegte tomater: Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Skyl og halvér tomaterne. Steg hvidløg, tomater og basilikum på panden sammen med kyllingefileterne de sidste par minutter af kyllingens stegetid.
  5. Salat: Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl salaten. Vend løgene sammen med salat, olivenolie og æbleeddike. Smag til med salt og peber.
  6. Servér kyllingefileter med salat, stegte tomater og de kogte kartofler.