Æggekage: Skøn æggekage med nye kartofler og bacon

Æggekage med nye kartofler og bacon

Lav et skønt og sundt måltid på kort tid med den her opskrift på æggekage med nye kartofler og bacon.

En fyldig æggekage med kartofler, feta og bacon smager godt og passer til alle årstider, men i kartoffelsæsonen er der mulighed for at gøre den ekstra lækker med nye kartofler. Her får du en version, der også indeholder feta og bacon, og som er toppet med skønne radiser og purløg.   

Leder du efter en anden opskrift på æggekage? Prøv: Gammeldags æggekage med håndskåret bacon

Æggekage med nye kartofler og bacon

Tid: 20 minutter.
Ovntid: 15-20 minutter.
Antal personer: 4

Ingredienser til æggekage med nye kartofler og bacon:

  • 350 g nye kartofler
  • 8 æg
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g fetaost
  • 150 g bacon i et helt stykke
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt purløg

Til servering:

  • rugbrød

Sådan laver du æggekage med nye kartofler og bacon:

  1. Skrub kartoflerne, men behold skrællen på. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 7-8 minutter, og hæld vandet fra. Afkøl kartoflerne en smule, og skær dem i tykke skiver.
  2. Tænd ovnen på 200º.
  3. Pisk æg og fløde let sammen, og krydr med salt og peber. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad eller en tærteform, og hæld æggemassen over. Top med smuldret feta. Sæt fadet i ovnen 15-20 minutter, til æggemassen er fast.
  4. Skær bacon i skiver, og steg dem sprøde på en varm, tør pande.
  5. Pynt æggekagen med bacon, radiser og purløg, og server med rugbrød.

Lyst til en hurtig dessert? Prøv: Fudge med karamel