Sprød tærte med cremet laks

Tærte med cremet laksefyld og grøn topping

En sprød og grov tærte med køligt, cremet laksefyld, som først lægges på bunden til sidst. Mums!

En tærte gør sig godt både til aftensmad med en grøn salat, til den lette frokost eller på en bugnende buffet. Det er tilladt at springe over, hvor gærdet er lavest, og købe en færdiglavet tærtedej.

Prøv også: Tærte med blandede svampe og cheddar - klik her! 

Sprød tærte med laksecreme og grøn topping

Tid: 20 minutter. Hviletid: Mindst 30 minutter. Ovntid, i alt: 30 minut­ter. Antal personer: 3-4. 

Tærtedej:

  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 110 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 90 g koldt smør
  • 1-2 spsk. koldt vand
  • tørrede bønner til blindbagning

Kold laksecreme:

  • 300 g fersk laksefilet
  • 2 spsk. græsk yoghurt 10 %
  • 75 g friskost med krydderurter, fx Kirks gedefriskost med hvidløg og ramsløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. karry
  • skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

Topping:

  • 50-75 g røget laks i skiver
  • ½ bundt dild
  • 1 bakke karse

Sådan laver du tærte med laksecreme 

1. Tærtedej: Bland mel og salt i en skål. Smuldr smørret ud i melet. Tilsæt vand, og saml hurtigt dejen. Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 30 minutter.

2. Tænd ovnen på 190°. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel, og læg et stykke bagepapir oven på dejen. Hæld tørrede bønner på bagepapi­ret, og bag tærtebund med bønner i ovnen i 20 minutter. Fjern bagepapi­ret og de tørrede bønner (gem dem til en anden gang, du skal lave blind-bagning), og bag bunden i 10 minut­ter mere. Lad bunden køle helt af.

3. Kold laksecreme: Damp den ferske laks i en gryde med lidt vand og salt i ca. 10 minutter under låg. Køl laksen af i gryden. Rør lakse-kødet med yoghurt, friskost, olie og karry. Smag cremen til med fintrevet limeskal og -saft samt salt og peber.

4. Topping: Fordel laksecremen på den kolde tærtebund. Pynt med røget laks i mindre stykker, og drys med dild og karse. Servér straks.

Flere opskrifter på lækker tærte - se her!