Laksetatar med creme fraiche og krydderurter

Laksetatar med creme fraiche og krydderurter

Laks hører foråret til og må ikke mangle på påskebordet. Her får du den i varianten laksetatar, hvor fisken er altså rå - og meget delikat!

Vi ved alle, at fisk er så sundt, ikke mindst de fede af slagsen, der nærmest strutter af sunde fedtsyrer. Laksen er en af vores foretrukne fede fisk, og det er med god grund, for den smager godt og er smuk at se på med sin lyserøde kulør. Laks er velegnet til at spise rå - og det gør vi ofte i form af sushi. Men hvad siger du til en velrørt laksetatar serveret med creme fraiche og årstidens velsmagende urter? Det smager himmelsk og er et kærkomment indslag til påskefrokosten - et anderledes bud på påskelaks.

Fordi retten er med fersk laks, skal den laves så sent som muligt, inden den skal spises. Den smager allerbedst på nyristet rugbrød. Bemærk, at fisken skal fryses ved ÷18° i 24 timer, når den som her spises rå.

Vild med laksetatar? Så skulle du prøve en stegt laks med grøntsager

Laksetatar med creme fraiche og krydderurter

Tid: 20 minutter. Frysning af laks før brug: 24 timer. Antal personer: 6

Det skal du bruge til laksetatar med creme fraiche og krydderurter:

• 2 helt friske laksefileter, 350-400 g i alt (fryses i 24 timer før brug)
• 1 spsk olivenolie
• 2 tsk dijonsennep
• saft af ½-1 citron
• salt og friskkværnet peber
• 1 håndfuld friske krydderurter, fx dild og kørvel

Til servering:
• 6 tynde skiver rugbrød
• 1 dl cremefraiche 18 %

Inspiration til påskedessert: Gul påskekage med citron

Sådan laver du laksetatar med creme fraiche og krydderurter:

1. Skær laksekødet fri af skindet, så den brune hinde IKKE kommer med. Skær først laksekødet i tern og herefter i små strimler, og hak dem så fint som muligt med en skarp kniv. Vend olivenolie i den hakkede laks.

2. Tilsæt sennep og citronsaft, og rør, til laksetataren får en passende konsistens. Smag til med salt, peber og friskhakkede krydderurter (gem lidt af krydderurterne til pynt).

3. Servering: Rist rugbrødsskiverne, og skær dem i aflange stykker. Læg 1 spsk laksetatar og 1 tsk cremefraiche på hvert stykke brød, og pynt med krydderurter.

Tips: Laksetataren kan også anrettes på et fad i små kugler med grønt drys og de øvrige ting for sig selv.

I SPIS BEDRE finder du altid masser af inspiration til hverdags- og festmad. Klik her for at få bladet i din postkasse.