Fiskefrikadeller med kartoffelsalat

Fiskefrikadeller med kartoffelsalat

En moderne klassiker som hele familien vil elske!

 

Blend ikke fiskekødet for længe. Så mister farsen evnen til at binde væsken, og fiskefrikadellerne bliver tørre.

Fiskefrikadeller med kartoffelsalat

  • 500 g torskefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 100 g laksefilet
  • 5 spsk. hakket dild
  • 5 spsk. hakket kørvel
  • 2 spsk. solsikkeolie + 25 g
  • smør til stegning

Tomat-kartoffelsalat:

  • 500 g nye, kogte kartofler
  • 300 g små daddeltomater
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. sennep
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 4 spsk. hakket dild
  • 4 spsk. hakket kørvel

Rørt remoulade:

  • 6 spsk. god mayonnaise

  • 1 glas grov pickles

Til servering: 

  • 4-8 skiver rugbrød

Sådan gør du:

  1. Blend hurtigt torskefilet i en foodprocessor, det må ikke hakkes for fint. Rør fiskefarsen sammen med 1 tsk. salt og peber i en skål. Tilsæt fintrevet løg, mel, æg og mælk, og rør godt.
  2. Skær laksekødet i let grove stykker, og vend dem i farsen sammen med dild og kørvel. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og smør på en pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde. Skru ned for varmen, og steg dem færdige i ca. 10 minutter. 
  3. Tomat-kartoffelsalat: Skær kogte kartofler og tomater i halve. Rør olie, honning, sennep og balsamico sammen med krydderurter, og vend dressingen med kartofler og tomater. 
  4. Rørt remoulade: Rør mayonnaise sammen med pickles. Servér de lune fiskefrikadeller med rugbrød, tomat-kartoffelsalat og rørt remoulade.

Prøv også disse asiatiske fiskefrikadeller!