Fish and chips

fish and chips

Fish and chips er en toplækker engelsk spise, som vi har taget til os med åbne arme. Den velkendte ret er super simpel og tager kun 20 minutter!

 

Fish and chips er britisk comfort food, når det er allerbedst! 

Skal du forsøge dig med hjemmelavet fish and chips for første gang, er der især én ting, du skal være opmærksom på. Det er nemlig perfekt sprødstegte fiskebidder, du skal på jagt efter, så derfor er det vigtigt, at du lader fisken dryppe af på et stykke køkkenrulle, når du har stegt den, så den ikke bliver blød og kedelig. 

Servér gerne din fish and chips på ægte engelsk manér i et kræmmerhus af avispapir.

FISH AND CHIPS: ER DU FAN AF HURTIG MAD? SE VORES NEMME RETTER HER!

Fish and chips

4 personer. 20 minutter 

Det skal du bruge til fish and chips:

  • 1 kg bagekartofler
  • 1 l rapsolie
  • 600 g torskefilet uden skind og ben

Dej:

  • 2 dl mel (120 g)
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl øl
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. vineddike

Tilbehør:

  • vineddike
  • evt. ærtepuré, guacamole eller andet dyppelse

FÅ VORES BEDSTE OPSKRIFTER MED FISK HER!

Sådan laver du fish and chips:

  1. Chips: Skræl kartoflerne, og skær dem i stave eller både.
  2. Varm olien op, til den er meget varm (ca. 160°), men ikke så varm, at den ryger. Kom et lille stykke kartoffel i olien. Hvis det syder og bruser, er olien tilpas varm.
  3. Steg halvdelen af kartoflerne ad gangen, og lad dem stege, til de er lysebrune og møre. Tag kartoflerne op af olien med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  4. Fish: Bland mel og salt i en skål. Rør vand, øl, bagepulver og vineddike sammen i en anden skål. Pisk de våde ingredienser i melet, og pisk, til der ikke er klumper i dejen.
  5. Del fisken i fire stykker. Steg to stykker fisk ad gangen; dyp fiskestykkerne i dejen ét efter ét, og kom dem straks i fritureolien.
  6. Steg til dejen er gyldenbrun, tag fisken op med en hulske, og lad den dryppe af på køkkenrulle. Drys salt på fish & chips inden servering. Stil vineddiken på bordet, så man selv kan dryppe over sin portion efter smag.

Tip! Hold fisk og kartofler varme på et fad i ovnen. Hvis kartofler eller fisk bliver brune for hurtigt ved stegningen, er olien for varm. Tag da kartoflerne eller fisk op af olien, lad olien køle lidt af, og steg igen.