Gazpacho med rugbrødschips

Gazpacho med rugbrødschips

Gazpacho er altid lækkert på en varm sommerdag. Og så er den perfekt at tage med på picnic.

Gazpacho er en sommerklassiker. Gazpacho er en lækker andalusisk tomatsuppe, som skal serveres kold.

Opskriften her er let krydret og toppes med lidt koriander ved servering.

Den kolde gazpacho er nem at have med på picnic. Bare hæld den på en ren flaske, og pak den ned i kurven. Når den skal spises, kan man anrette den i glas, så man undgår både dybe tallerkener og skeer.

I denne opskrift får du også en opskrift på sprøde rugbrødschips. De er supernemme at lave med lidt olivenolie og salt i ovnen.

Vild med gazpacho? Prøv denne udgave af gazpacho med grillede hvidløgsbrød

Opskrift på Gazpacho

Tid: 20 minutter. Ovntid: 5-6 minutter. Antal personer: 4

  • 1 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 frisk rød chili
  • ½ agurk
  • 300 g tomater
  • ½ dl hindbær- eller æbleeddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie
  • 4 dl mineralvand

Opskrift på rugbrødschips:

  • 2 skiver rugbrød
  • olivenolie
  • salt

Til servering:

  • evt. 1 bundt frisk koriander

Sådan laver du gazpacho med rugbrødschips

  1. Pil hvidløgsfeddet. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker. Flæk chilien, og fjern kernerne. Skyl agurken, og skær den i grove stykker. Skyl tomaterne, og fjern stilken med en lille kniv.
  2. Blend hvidløg, peberfrugt, chili, agurk og tomater sammen med eddike, sukker, salt og peber i en blender, til det er meget findelt. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du stadig blender.
  3. Smag gazpachoen til – måske skal der lidt mere salt og sukker i. Justér konsistensen med mineralvand. Hæld suppen på en flaske med tætsluttende låg, og sæt den i køleskabet, til den skal serveres.
  4. Rugbrødschips: Tænd ovnen på 190°. Skær rugbrødet i mindre stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag rugbrødschipsene i ovnen i 5-6 minutter, til de er sprøde og gyldne.
  5. Servering: Vend flasken med gazpachoen rundt et par gange, så den er jævn og ensartet. Hæld den op i små skåle, og servér med de sprøde rugbrødschips og evt. plukket koriander.

Prøv også: Kold ærtesuppe med mynteskum