Kartoffel-porre-suppe med baconknas

Top en god portion kartoffel-porre-suppe med sprødt knas af bacon og rugbrød og få både varme og mæthed. Rugbrødets lidt syrlige smag passer perfekt til den cremede suppe.

Kartoffel-porre-suppe med baconknas
31-60 min.

(20)

November 18, 2021 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste kartoffelsuppe med porrer

En cremet kartoffelsuppe med porrer går du sjældent galt i byen med. Den klassiske suppe er kendt som solid husmandskost, og det er ikke uden grund. Kartoffelsuppe er både nærende og mætter godt, og er den lavet rigtigt, smager den helt fantastisk – god efterårsmad til små penge.

For at få den helt rigtige smag, er der tilsat porrer. De giver nemlig ekstra smag til den milde kartoffelsuppe. Husk altid at skylle porren grundigt, da der ofte gemmer sig sand og jord mellem bladene. Det nemmeste er at halvere porren hele vejen på langs, før du skyller den. Har du ikke porrer, kan du bruge løg i suppen i stedet. 

Kan jeg tilsætte andre ingredienser?

Suppe er en rigtig madspildsret. Du kan nemlig tilsætte stort set alle grøntsager til din suppe. Har du en rest af rodfrugter, kål eller lignende, kan du sagtens koge dem med. Sørg dog for, at du tilsætter flest kartofler og porrer, så de andre grøntsager ikke overtager smagen. 

Du kan sagtens skrue op og ned for mængden af porrer og kartofler i suppen, og du kan justere konsistensen med fløde eller bouillon, hvis den bliver for tyk. Du kan også tilsætte hvidløg eller chili, hvis kartoffelsuppen gerne må sparke lidt igen. 

Hvad kan jeg toppe suppen med?

Top f.eks. din suppe med rugbrøds-bacon-knas som i opskriften her. Du kan også sagtens nøjes med enten sprødstegt bacon eller rugbrødscroutoner. Skal det gå hurtigt, kan du købe almindelig færdiglavede croutoner i supermarkedet. Du kan også toppe kartoffelsuppen med frisk timian eller purløg, sprødstegt chorizo, stegte svampe eller ristede nødder.

Gem evt. også en smule af porretoppenes inderste lysegrønne blade,  og hak dem fint til brug som dekorativt drys på suppen.

Kan kartoffelsuppe fryses?

Ja! Suppen er oplagt til frys, da den nemt kan hældes i en bøtte eller frysepose og fryses ned til en anden god gang. Du kan enten tø den op inden opvarmning, eller lægge den frossen i gryden og tø den op der.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'