Cremet porre-kartoffelsuppe

kartoffelsuppe

Det bedste at varme sig på, når vinden for alvor rusker i træerne, må være en cremet og mættende porre-kartoffelsuppe. Få opskriften på den bedste her!

Vintermånederne kalder på brandvarme og mættende måltider, der kan varme os godt igennem på de kolde dage. 

En god suppe er begge dele, og med den rette opskrift får du ovenikøbet masser af saft, kraft og dyb smag. Det er god, nem og vinterlig hverdagsmad, når det er allerbedst! 

Denne lækre variant af porre-kartoffelsuppe er baseret på de mest gængse ingredienser fra det danske basiskøkken, så den er ganske nem at gå til. Desuden kan den også mætte de vegetariske munde, men er du glad for smagen af kød, kan du sagtens tilføre lidt ekstra fylde, hvis blot du topper den med fx sprødstegt baconknas eller krydret chorizo. 

Her får du vores nemme opskrift på vinterens allerbedste familiesuppe!

Vild med kartoffelsuppe? Servér den med rodfrugtchips!

Cremet porre-kartoffelsuppe 

6 personer. 40-50 minutter

Det skal du bruge til porre-kartoffelsuppe:

  • 50 g smør
  • ½ kg bagekartofler, skrællet og skåret i 1 cm tern
  • ca. ½ kg porrer, kun det hvide, skåret i mindre stykker
  • 1¼ l hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1 lille løg, skåret i tern
  • 1½ dl piskefløde
  • 1¼ dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • lidt smør
  • hakket purløg

Servér et rustikt brød til din kartoffelsuppe!

Sådan laver du porre-kartoffelsuppe:

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Når det bruser, tilsættes kartofler, porrer og løg. Lad det hele stege over meget svag varme og under konstant omrøring. Det må ikke tage farve. Lad det stege ca. 10 minutter, til alt er næsten mørt. Kværn peber over, og rør rundt i grønsagerne. 
  2. Tilsæt bouillonen, og lad det koge over svag varme, til alt er mørt.
  3. Blend suppen, til den har en cremet konsistens, gerne et par gange.
  4. Kom suppen tilbage i en ren gryde, og rør ¾ af piskefløden og al mælken i. Smag til med salt og peber.
  5. Servering: Skær porren i tynde strimler, og steg dem i lidt smør, til de er let gennemsigtige, men ikke brune.
  6. Varm suppen igennem, tilsæt lidt bouillon, hvis den er blevet for tyk. 
  7. Servering: Hæld suppen i varme tallerkener. Hæld lidt piskefløde i hver i en tynd stråle, og drys med purløg og friskkværnet peber, og server suppen straks. 

Tip! Hvis du vil spare på kalorierne, kan du udelade piskefløden.