Kartoffelsuppe med bacon-rugbrødstopping

Smagfuld kartoffelsuppe med sprød topping

Uhm! Denne kartoffelsuppe er dejlig og fyldig. Og så er den bare supernem og hurtig at tilberede!

Når vejret er gråt og koldt er der intet bedre end en dejlig varm suppe. Her får du en lækker kartoffelsuppe, som både er supernem og smagfuld!

Giv kroppen en ekstra omgang varme med denne kartoffelsuppe, som toppes med ingefær og chili!

Kartoffelsuppe med bacon-rugbrødstopping

Tid: 25 minutter. Kogetid: 20 minutter. Antal personer: 2

Det skal du bruge til kartoffelsuppe med bacon-rugbrødstopping:

  • 4 bagekartofler
  • 1 løg
  • 1½ dl piskefløde
  • lidt smør
  • salt og friskkværner peber
  • Bacon-rugbrøds-topping:
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 skiver rugbrød

Til servering:

  • purløg

Sådan laver du kartoffelsuppe med bacon-rugbrødstopping:

  1. Skræl kartoflerne, pil løget, og skær begge dele i mindre stykker. Skyl kartoffelstykkerne grundigt, så overflødig stivelse skylles væk, og læg dem i en gryde sammen med løget. Hæld vand i gryden, så kartoflerne netop er dækket. Lad det koge i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
  2. Bacon-rugbrøds-topping: Skær bacon og rugbrød i tern. Rist begge dele samtidigt på en tør pande, til det bliver gyldent og sprødt.
  3. Sigt vandet fra kartofler og løg over i en skål (det skal bruges til at jævne suppen med). Blend kartofler og løg direkte i gryden med en stavblender. Spæd suppen op med lidt af kogevandet, imens du blender. Rør fløde i suppen, og smag den til med smør, salt og peber.
  4. Servering: Anret kartoffelsuppen i varme tallerkener eller skåle, og drys med bacon-brød-topping og klippet purløg.

Er du vild med kartoffelsuppe? Så prøv denne lækre variant, som også indeholder porre!