Lakseroulade med dildcreme

lakseroulade

En god lakseroulade kan slå benene væk under enhver, og det gode er, at du sagtens kan lave den i forvejen, så du har god tid til dine gæster. Få opskriften her!

En lakseroulade er en klassisk forret i det danske køkken. Og det er der en grund til, for det smager skønt! Servér lakserouladen med spæde salatblade, eller lav en mere fyldig salat med perlespelt og æble, som giver friskhed til laksen.

Prøv også: Varmrøget laks med agurk i ravigottecreme

Lakseroulade med dildcreme

Tid: 30 minutter. Anretning: 15 minutter. Frysetid: Mindst 2 timer. Antal personer: 6

Det skal du bruge til lakseroulade:

  • 400 g røget laks i skiver
  • Bagepapir eller madpapir
  • Evt. alufolie

Dildcreme:

  • 2½ dl cremefraiche 38 %
  • Skal og saft af 1 citron, usprøjtet
  • ¼ tsk. salt samt friskkværnet peber
  • ½ bundt dild

Til anretning:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft
  • 100 g spæde salatblade
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt dild
  • 1 lille glas lakserogn
  • Godt brød eller flute

Vild med laks? Prøv denne soyamarinerede laks!

Sådan laver du lakseroulade: 

1. Dildcreme: Bland cremefraiche, fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, salt og peber sammen i en røreskål. Pisk cremefraicheblandingen til skum med en elpisker, til det ligner flødeskum. Vend hakket dild i, og stil det i køleskabet

2. Læg et stykke bagepapir eller smørrebrødspapir i ca. 30 cm's længde på køkkenbordet. Læg halvdelen af lakseskiverne ved siden af hinanden på papiret i en firkant på ca. 25 x 15 cm. Skiverne skal lappe et lille stykke ind over hinanden

3. Smør halvdelen af dildcremen i et jævnt lag oven på laksefirkanten

4. Rul laksefirkanten sammen som en roulade fra den lange side - brug en bordkniv til at bøje den yderste kant af laksen ind over dildcremen i starten. Fortsæt med at rulle rouladen sammen ved at hive i papiret foroven. Fold papiret om lakserouladen, og rul den evt. yderligere ind i et stykke alufolie, så den holder bedre på formen

5. Lav endnu en lakseroulade på samme måde af den resterende laks og dildcreme

6. Læg lakserouladerne i fryseren i mindst 2 timer, til de er faste nok til at skære

7. Anretning: Skær lakserouladerne i 1 cm tykke skiver med en skarp kniv. Anret skiverne med det samme taglagt i midten af 6 tallerkener

8. Bland olie og citronsaft, og vend det i salaten sammen med salt og peber. Fordel salaten oven på lakserouladeskiverne, og pynt med plukket dild og lakserogn. Server med brød eller flute.