Koldhævede ølandshvedeboller

Koldhævede ølandshvedeboller

Hvem elsker ikke smagen af en lun nybagt bolle med smør? Koldhævede boller er nemme at bage, og giver noget ekstra til de stille morgener. I denne opskrift bruger vi ølandshvede, som giver et himmelsk og smagfuldt brød.

Ølandshvede er blevet populært hos mange bagere, fordi den simpelthen bare smager godt! Dejen skal hæve på køl natten over, og så får du de lækreste gourmetboller.

Prøv også: Nemt brydebrød med mysli

Koldhævede ølandshvedeboller

Tid: 30 minutter. Hævetid: 12 timer + 2 timer. Bagetid: 15 minutter. Antal: Ca. 12 stk.

Det skal du bruge til koldhævede ølandshvedeboller:

  • 10 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 850 g ølandshvedemel
  • 1½ tsk. fint salt

Sådan laver du koldhævede ølandshvedeboller:

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet under omrøring. Ælt dejen i cirka 15 minutter, gerne på en røremaskine, og tilsæt salt i den sidste del af æltetiden.
  2. Læg dejen i en skål, dæk den til med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet i ca. 12 timer.
  3. Vip dejen ud på et meldrysset bord, og skær boller ud med en kniv eller en bagespatel. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ½ time.
  4. Forvarm ovnen til 250°. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter til de har fået en fin farve.

Skal der lidt grønt i dine boller? Så prøv koldhævede gulerodsboller!